Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea

Vestea sfârșitului de săptămână vine din SUA, acolo unde presa relatează decesul legendarului Kobe Bryant, într-un accident de elicopter. Informația a fost relatată inițial de site-ul TMZ, apoi preluată de CNN, AS, Marca sau Gazzetta dello Sport. Bryant, unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, avea doar 41 de ani.
 
Update 2: NBA a confirmat oficial vestea morții celui care a fost Kobe Bryant!
 
 
Update: În elicopter se afla și fetița lui Kobe Bryant, Gianna (13 ani), alături de alte 3 persoane. Nu există niciun supraviețuitor. Nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului.
 
 
 
 
Știre inițială
 
Conform, TMZ, în elicopterul privat al lui Kobe Bryant se aflau cel puţin încă trei persoane (a căzut în Calabasas, statul California). Niciuna dintre persoanele din elicopter nu a supravieţuit, fiind confirmate cinci decese. Kobe Bryant, care s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la LA Lakers, era căsătorit şi avea patru fiice, ultima născută în iunie 2019. Sursele TMZ susțin că soția sa, Vanessa Bryant, nu se afla la bord. Nici cele patru fete, Gianna, Natalia, Bianca și Capri.
 
Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, trei cu numărul 8 purtat pe tricou şi două cu 24, a fost desemnat cel mai bun jucător din ligă în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţionat de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor, transmite News.ro.
 
Kobe Bryant a intrat în NBA direct de pe băncile liceului. În 1996, acesta era cel mai tânăr jucător din istoria NBA în acel moment (18 ani, 2 luni și 11 zile). Bryant a câștigat și două medalii olimpice de aur. 
 
Chiar în această dimineață, vineri seară în SUA, Kobe Bryant fusese depășit de LeBron James în topul celor mai buni marcatori din istoria NBA. Postase și un mesaj de felicitare pentru James: „Continuă să duci jocul mai departe. Mult respect, fratele meu!”. „Mamba”, care și-a încheiat cariera cu 33.644 de puncte, toate în tricoul celor de la Lakers, a căzut pe locul 4, într-un top dominat de Kareem Abdul-Jabbar (38.387) și Karl Malone (36.928). „King” James a ajuns după înfrângerea cu Philadelphia, 91-108, la 33.655 puncte.
 

Renumit pentru mentalul puternic, Bryant a devenit și un bun afacerist. Și-a încheiat cariera în NBA în 2016 cu 330 de milioane de dolari câștigați pe teren. A început să investească cu cap în ultimii ani din cariera de jucător și încă din 2014 avea 13 companii în portofoliu. Bryant a rămas aproape de sport, fiind mentorul mai multor staruri din NBA, Luka Doncic, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, MVP-ul Giannis Antetokounmpo, dar și al tenismanului Novak Djokovic.

În urmă cu doi ani, Kobe și-a mai trecut o performanță remarcabilă în CV: câștigarea unui premiu Oscar! Filmul „Dragă baschet” s-a impus la categoria Cel mai bun scurt metraj. „Ca baschetbaliști, noi ar trebui să ne ținem gura și să driblăm. Mă bucur însă că facem mai mult de atât”, spunea Bryant după primirea premiului.

Sursa foto: twitter