Legislativul de Stat din New York propune înființarea unui grup de lucru special pentru crypto monede

Comitetul băncilor din Legislativul de Stat din New York a votat promovarea unui proiect de lege care ar crea o forță de lucru specială pentru zona digitală. Grupul de lucru ar studia efectele potențiale ale implementării crypto monedelor pe piețele financiare din statul New York.

Dacă va fi adoptat, proiectul de lege va stabili un grup alcătuit din nouă membri care va trebui să prezinte un raport guvernatorului, președintelui temporar al senatului și președintelui adunării până în decembrie 2019. În timp pregătirii raportului, o altă sarcină a forței de lucru ar putea fi aceea de a se consulta cu orice organizație, entitate guvernamentală sau persoană.

Conform legislației, raportul va studia impactul reglementărilor asupra dezvoltării monedelor digitale și a tehnologiei blockchain în cadrul statului New York, utilizarea efectului crypto monedelor asupra veniturilor fiscale locale și transparența pieței valutare digitale. În plus, grupul de lucru ar trebui să furnizeze numărul de crypto monede și schimburi digitale care funcționează în statul New York, informații despre investitorii mari din domeniu și consumul de energie necesar pentru operațiunile de exploatare a monedelor.

Citește și: AMERICANII DE LA BITTREX VOR PERMITE TRANZACȚIONAREA CRYPTO-FIAT CLIENȚILOR CORPORATIȘTI

Grupul de lucru ar oferi, de asemenea, “o revizuire a legilor și regulamentelor privind moneda digitală utilizate de alte state, guvernul federal, țările străine și uniunile politice și economice străine pentru a reglementa piața”.

Săptămâna trecută, autoritățile de stat și regionale din SUA și Canada și-au deschis sondele în programele potențial frauduloase de investiții în zona crypto. Asociația Administratorilor de Valori Mobiliare din America de Nord (NASAA) a declarat că sondajul se concentrează asupra ofertelor inițiale suspecte de monede (ICO). Autoritățile de reglementare din peste 40 de jurisdicții au inițiat până la 70 de investigații, cu mai multe informații despre ele în următoarele săptămâni. La inceputul acestui an, NASAA a lansat un avertisment investitorilor cu privire la riscurile asociate cu crypto monedele și ICO-urile inițiale.