LEI, SERPI si un ALIGATOR, la ultima editie a CARNAVALULUI din MAMAIA. Mazare il va interpreta pe RAMSES

Primarul Constantei, RADU MAZARE, spune ca la ultima editie a CARNAVALULUI de la MAMAIA din acest sezon estival, care va avea loc la sfarsitul lunii august, cand edilul va fi RAMSES, vor fi adusi LEI, SERPI si un ALIGATOR de la un circ ambulant din statiune.

Mazare a mers, miercuri, la un circ ambulant, amplasat la intrarea in Mamaia, pentru a vedea ce animale pot fi aduse la CARNAVAL si daca proprietarul circului, un cetatean sarb, doreste sa-l ajute, acesta spunand ca este de acord sa participe la evenimentul de la sfarsitul lunii august.

La un moment dat, in timp ce vizita animalele, unul dintre reprezentantii circului i-a adus primarului un pui de LEU pe care acesta l-a luat in brate. Puiul de LEU se numeste D’Artagnan, are patru luni si va fi adus la carnaval, urmand sa fie pus pe carul alegoric, intr-o cusca speciala alaturi de fratele sau.

De asemenea, pe scena din Piateta Cazino vor fi adusi alti LEI maturi de la circul respectiv.

Mazare a spus ca fara animale nu ar fi putut fi creata atmosfera din Egiptul Antic.

“Trebuie sa recreem atmosfera din Egiptul Antic si toata atmosfera de acolo presupunea pentru ei animalele. Daca ati observat si zeii lor sunt intruchipari de oameni cu cap de animale, animalele reprezentau ceva mistic pentru ei si atunci obligatoriu trebuia sa dam o culoare si o savoare in plus. O sa avem si lupta, sa nu credeti ca nu avem lupta, o sa avem cascadori si o sa avem lupta si echipamente de lupta din perioada respectiva”, a afirmat RADU MAZARE, potrivit Mediafax.

Citeste si: CARNAVALUL MAMAIA 2014: Radu Mazare, spectacol 100% romanesc in rolul lui Stefan cel Mare. GALERIE FOTO

Ulterior, primarul a pus mana pe un piton, spunand ca si acesta va avea un rol in cadrul carnavalului.

“Doi pitoni vor fi pe scena atunci cand va fi prezentat la finalul actului haremul pe care il avea RAMSES. El a avut doua sute de sotii si un harem format din aproximativ patru mii de femei. Femeile erau luate de peste tot din colturile imperiului, avea spre exemplu niste femei nubiene care erau luptatoare si care erau tatuate in forma de sarpe la gat, in jurul corpului, cu numarul de morti pe care ii facusera. In momentul in care va fi prezentat haremul o sa fie si pitonii pe scena”, a spus Mazare.

El a precizat ca la ultima editie a carnavalului va fi adus si un aligator de trei metri, adaugand ca prin prezenta acestor animale spectacolul va fi impresionant in primul rand pentru copii.

“Pentru copii CARNAVALUL va fi fascinant si astept sa vina si sa vada pe viu animalele si spectacolul pe care o sa-l fac acolo combinat bineinteles cu lupta, cu batalia, cu costumele, cu partea de istorie pe care o s-o prezentam”, a spus RADU MAZARE.

Citeste si: CARNAVAL MAMAIA 2014: Maia Morgenstern, inlocuita de Radu Mazare cu “o alta mare doamna a scenei romanesti”

La CARNAVAL, va fi prezent si magicianul de la circ, acesta refuzand sa dezvaluie surprizele pe care le-a pregatit si spunand doar ca va fi insotit de asistentii sai, un ciobanesc elvetian si un papagal.

Mazare a anuntat ca scenariul ultimei editii a carnavalului va cuprinde elemente istorice si legende, asa cum s-a intamplat si la spectacolul cu Stefan cel Mare.

El a mentionat ca o alta surpriza o va constitui prezenta artistilor de la Opera din Constanta.

“Am vorbit cu directoarea Operei si la incoronarea lui Ramses, cand i se pune coroana Egiptului de Sus si Egiptului de Jos, o sa-mi trimita trompetistii din «Aida» pentru ca ei joaca acum «Aida» si mai au niste decoruri, niste costume. Sunt plecati in turneu, dar se intorc pe 21 si mergem sa vedem si decorurile lor. O sa recream constructia unei piramide pe scena, cu scripeti, cu sclavii, cu biciul”, a mai declarat edilul.

Intrebat care este animalul sau preferat, Mazare a spus ca leul, precizand ca are o fotografie cu un leu facuta in Tanzania: “Leul. Am si o fotografie facuta de un colaborator de-al meu, facuta in Tanzania, cu un leu care merge singur asa, nu foarte tanar. O am acasa fotografia mare si am pus-o in casa, este senzationala. Brazdat de lupte asa, dar puternic, sigur pe el. Sunt unele fete care imi spun «leutul meu»”, a spus Mazare razand.

Ultima editie din acest an a CARNAVALULUI de la MAMAIA va avea loc pe 30 august.

Primarul Constantei s-a costumat in aceasta vara in Cezar si in Stefan cel Mare, iar la editiile anterioare ale CARNAVALULUI, el a purtat diverse costume, fiind pe rand spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor si Suleyman Magnificul.

Sursa foto: adevarul.ro