LENJERIA SEXY iti afecteaza SANATATEA! Pericolele din spatele snuruletului de la chilotii TANGA

Preferati de femei, admirati de barbati, chilotii tanga ascund in spatele “snuruletului” pericole reale pentru sanatatea intima a femeilor, noteaza jurnalistii de la Adevarul.

Chilotii tanga au ajuns un accesoriu vestimentar indispensabil pentru cele mai multe femei. Sexi, comozi, nu lasa sa se vada pliuri inestetice pe sub pantaloni sau o rochie mulata. In lumea fashion, acest tip de lenjerie nu mai este la moda de multi ani, ramane, totusi, lenjeria intima preferata de femei. Explicatia data de specialisti privind pericolele la care se expun este simpla. Snurul dintre fese atinge cea mai intima zona a corpului si in timpul miscarii materialul se deplaseaza. Astfel este facilitata raspandirea bacteriilor din zona anusului spre zona vaginala cu posibilitatea de transmitere a microbilor catre uretra si vezica. Cea mai frecventa este raspandirea Escherichia Coli (E-coli), dar sunt si alte bacterii la fel de periculoase care se trateaza cu antibiotic.

Nici chilotii din dantela nu sunt recomandatati de medici pentru ca acestia nu lasa pielea sa respire, materialul retine microbii si favorizeaza astfel dezvoltarea unor infectii. Lenjeria clasica din bumbac este cu atat mai recomandata in perioada menstruatiei. Slipii tanga purtati pe plaja nu sunt recomandati de medici pentru ca retin umezeala si flora bacteriana se dezvolta, avand mediu favorabil.

Tanga – interzisi gravidelor

Riscurile sunt crescute in cazul gravidelor care poarta lenjeria intima nepotrivita. Pericolele sunt aceleasi, dar predispozitia de a contacta infectii este crescuta. “Gravidele au imunitatea usor scazuta, pot contacta infectii mult mai usor. In timpul sarcinii apar probleme hemoroidale care pot fi agravate prin folosirea acestei lenjerii. Nu as merge atat de departe cu supozitii de favorizarea cancero-rectala, dar nici infectiile nu sunt de neglijat”, a precizat medicul Adina Boca. In dobandirea infectiilor urinare si vaginale are un rol important si factorul genetic, predispozitia pentru astfel de afectiuni. “Am vazut prostituate cu un col perfect curat si maicute pline de infectii”, spune medicul.

Sursa text: adevarul.ro