Lenovo, investitie de 2,3 miliarde de dolari la IBM

Lenovo, considerat cel mai mare producator de PC-uri din lume, investeste 2,3 miliarde de dolari pentru preluarea diviziei de servere a IBM .

Grupul chinez Lenovo va prelua divizia de servere a companiei americane International Business Machines (IBM) pentru 2,3 miliarde de dolari, conform unui acord convenit de cele doua parti, transmite Bloomberg. Intelegerea prevede plata a 2 miliarde de dolari si transferul unui pachet de actiuni Lenovo pentru a acoperi diferenta, se arata intr-un comunicat comun al Lenovo si IBM, conform incont.ro. Companiile au mai negociat si anul trecut tranzactia, cand afacerea era evaluata la 4,5 miliarde de dolari, fara a ajunge insa la un acord din cauza pretului.

Achizitia afacerii de servere X86 a IBM include serverele si switch-urile System x, BladeCenter si Flex System blade. Confruntat cu declinul livrarilor de PC-uri la nivel global, seful Lenovo, Yang Yuanqing, a mentinut producatorul chinez pe crestere prin extinderea in Europa si America de Sud, precum si pe piata dispozitivelor mobile.

Acum, Yang vizeaza, prin noua achizitie, intrarea pe segmentul echipamentelor de stocare si serverelor pentru companii. “Suntem increzatori ca putem dezvolta aceasta afacere pe termen lung”, a spus el.