LEO IORGA a fost mutat de la terapie intensiva

LEO IORGA este in stare buna, dupa operatia suferita vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost inlaturata complet, si a fost mutat de la terapie intensiva, informeaza un comunicat al echipei medicale care l-a operat.

“Leo este in aceeasi stare neurologica ca inainte de operatie – are o mica scadere de forta musculara pe piciorul drept cauzata de edem. Tesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control facut astazi dimineata – care e cel mai important – arata ca nu mai exista rest de tumora si nici alte complicatii (cheaguri de sange, hemoragii sau altele). Vom continua sa il supraveghem zilele urmatoare”, a spus doctorul Sergiu Stoica.

In functie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili daca si pentru ce perioada este necesara radioterapia. Ulterior, la aproximativ o luna, se va reface un RMN de control. Pe langa tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicala si kinetoterapia.

In aproximativ doua saptamani, LEO IORGA va putea sa isi reia activitatea, se mai arata in comunicat.

Citeste si: Leo Iorga, operat pentru extirparea unei tumori cerebrale

Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe LEO IORGA a fost formata din urmatorii medici: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Craciun (neurochirurg) si dr. Anca Visan (neuro-anestezist).

Solistul rock LEO IORGA, in varsta de 50 de ani, a fost operat cu succes vineri, la Spitalul Monza din Bucuresti, unde medicii neurochirugi i-au scos o tumora cerebrala de trei centimetri, dupa o interventie care a durat circa trei ore.

Citeste si: Costurile operatiei lui LEO IORGA, acoperite integral de GIGI BECALI

“A fost cea mai usoara operatie din aceasta saptamana. Pacientul ar putea fi externat duminica, iar dupa zece zile si-ar putea relua activitatea”, a precizat medicul care a condus operatia, Sergiu Stoica.

La spital au venit, pentru a fi alaturi de LEO IORGA, familia si prieteni ai acestuia.

In urma cu trei ani, LEO IORGA a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase, de la plamani. Interventia a fost facuta la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitala.

Muzicianul Adrian Ordean a scris, la sfarsitul saptamanii trecute, pe contul sau de pe platforma de socializare Facebook, ca Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru aceasta interventie chirurgicala de extirpare a tumorii cerebrale. in acest sens, pe Facebook a fost creata pagina “Alaturi de Leo Iorga”, pe care a fost lansata o campanie de strangere de fonduri pentru LEO IORGA.

Reprezentantii Fundatiei “George Becali” l-au contactat pe artist si au donat o suma de bani pentru interventia chirurgicala a artistului, dupa cum au declarat, vineri, pentru Mediafax, reprezentantii cantaretului. Acestia nu au precizat despre ce suma este vorba.

“Reprezentantii fundatiei au luat legatura cu noi si au donat o suma, asa cum au facut si alte persoane. Am primit foarte multe telefoane de sustinere si fiecare a donat cat a putut. Oricum va fi in tratamente postoperatorii, care sunt la fel de costisitoare”, au mai spus reprezentantii lui LEO IORGA.

Solistul rock LEO IORGA a declarat pe 4 mai, pentru Mediafax, ca a aflat cu o saptamana in urma ca trebuie sa suporte o interventie chirurgicala de urgenta, pentru extirparea unei tumori cerebrale, precizand ca inainte de Pasti a avut “o criza mare de convulsii” si a urmat un tratament care “l-a anchilozat”.

“Saptamana trecuta am aflat ca trebuie sa fac aceasta interventie chirurgicala de urgenta. Am urmat un traseu si, pentru ca asupra metastazelor mele cerebrale a fost intervenit din septembrie, una dintre ele a disparut complet. Dar inainte de Pasti am avut o criza mai mare de convulsii, ca un fel de convulsii epileptice. Tratamentul respectivelor crize m-a anchilozat, adica nici nu mai pot sa ma tin pe picioare si atunci m-am intors la suita de medici (…) Radiologic nu se mai poate intra acum, pentru ca formatiunea ramasa acolo a fost foarte expusa radiologic (…) si atunci singura solutie viabila, preferabila, a fost interventie chirurgicala directa, insa la foarte multe spitale de stat mi s-a spus ca riscurile sunt de paralizie totala sau partiala si singurul loc unde l-am gasit pe doctorul Sergiu Stoica a fost la spitalul privat Monza”, a declarat atunci LEO IORGA.

LEO IORGA, unul dintre cei mai cunoscuti solisti rock din Romania, a facut parte, printre altele, din trupele Cargo, Compact si Schimbul 3. in 2012, el a fondat, impreuna cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, in aprilie 2014, albumul “Numarul Unu”.