LEO IORGA a iesit din spital dupa operatia pe creier pentru extirparea unei tumori

Solistul LEO IORGA a fost externat, marti, in jurul orei 16.30, de la Spitalul Monza din Capitala, unde a suferit, in 9 mai, o operatie pe creier pentru extirparea unei tumori de trei centimetri, transmite agentia Mediafax, care citeaza surse din conducerea spitalului.

Reamintim ca LEO IORGA a fost operat vineri, timp de aproximativ trei ore, pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost inlaturata complet. Sambata, medicii anuntau ca solistul era in stare buna, a fost mutat de la terapie intensiva si ca, in aproximativ doua saptamani, va putea sa isi reia activitatea.

In functie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili daca si pentru ce perioada este necesara radioterapia. Ulterior, la aproximativ o luna, se va reface un RMN de control. Pe langa tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicala si kinetoterapia, mai spuneau medicii. 

Citeste si: LEO IORGA a fost mutat de la terapie intensiva

Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe Leo Iorga a fost formata din: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Craciun (neurochirurg) si dr. Anca Visan (neuro-anestezist).

In urma cu trei ani, Leo Iorga a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase, de la plamani. Interventia a fost facuta la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitala.

Inainte de operatia din 9 mai, pe Facebook a fost creata pagina “Alaturi de Leo Iorga”, pe care a fost lansata o campanie de strangere de fonduri pentru cantaret.

Citeste si: LEO IORGA a fost OPERAT cu SUCCES. Medicii i-au scos o TUMORA CEREBRALA de trei centimetri

Reprezentantii Fundatiei “George Becali” l-au contactat pe artist si au donat o suma de bani pentru interventia chirurgicala a artistului, dupa cum au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii cantaretului. Acestia nu au precizat despre ce suma este vorba.

“Reprezentantii fundatiei au luat legatura cu noi si au donat o suma, asa cum au facut si alte persoane. Am primit foarte multe telefoane de sustinere si fiecare a donat cat a putut. Oricum va fi in tratamente postoperatorii, care sunt la fel de costisitoare”, au mai spus reprezentantii lui Leo Iorga.

Solistul rock Leo Iorga a declarat pe 4 mai, pentru Mediafax, ca a aflat cu o saptamana in urma ca trebuie sa suporte o interventie chirurgicala de urgenta, pentru extirparea unei tumori cerebrale, precizand ca inainte de Pasti a avut “o criza mare de convulsii” si a urmat un tratament care “l-a anchilozat”.

“Saptamana trecuta am aflat ca trebuie sa fac aceasta interventie chirurgicala de urgenta. Am urmat un traseu si, pentru ca asupra metastazelor mele cerebrale a fost intervenit din septembrie, una dintre ele a disparut complet. Dar inainte de Pasti am avut o criza mai mare de convulsii, ca un fel de convulsii epileptice. Tratamentul respectivelor crize m-a anchilozat, adica nici nu mai pot sa ma tin pe picioare si atunci m-am intors la suita de medici (…) Radiologic nu se mai poate intra acum, pentru ca formatiunea ramasa acolo a fost foarte expusa radiologic (…) si atunci singura solutie viabila, preferabila, a fost interventie chirurgicala directa, insa la foarte multe spitale de stat mi s-a spus ca riscurile sunt de paralizie totala sau partiala si singurul loc unde l-am gasit pe doctorul Sergiu Stoica a fost la spitalul privat Monza”, a declarat atunci Leo Iorga.

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuti solisti rock din Romania, a facut parte, printre altele, din trupele Cargo, Compact si Schimbul 3. in 2012, el a fondat, impreuna cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, in aprilie 2014, albumul “Numarul Unu”.