Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact B, a murit! Cunoscutul artist avea numai 54 de ani

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a murit în urmă cu scurt timp. După ce s-a luptat câțiva ani cu cancerul și părea că a învins, boala a revenit.

Leo Iorga a murit la vârsta de 54 de ani. „Acum 5 minute, colegul meu de trupa LEO IORGA a plecat spre o lume mai buna…DUMNEZEU SA-L IERTE! Va ramane in inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Într-un interviu mai vechi, artistul mărturisea că în această bătălie a învățat să se iubească.  „Boala m-a schimbat. M-a învățat în primul rând o chestie care e scrisă și îndreptățită: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Dar mai întâi, trebuie să știi te iubești pe tine ca să poți să-ți iubești aproapele și atunci mie mi-a lipsit chestia asta din cotidian, dar acum am învățat-o. Iubirea e cea mai mare formă de energie. Păcat că lumea e foarte receptivă doar la ce e rău”, declara artistul pentru Libertatea.

Leo Iorga a luptat cu cancerul peste opt ani de zile. În 2011, a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la plâmân. Boala a recidivat, localizându-se la cap, apoi a afectat din nou plămânul.

Leo Iorga a trecut prin mai multe operații. Leo Iorga a avut o carieră de peste 30 de ani, făcând parte din trupele Cargo, Compact B, Pacifica, Schimbul 3, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean. Vocea sa se identifică cu piesa “După ani şi ani”, “Singur în noapte”, “Să te gândeşti la mine”, “Trenul pierdut” şi “Cine eşti tu oare?”. 

Sursa foto: adevarul