LEO MESSI si TATAL SAU, JORGE MESSI, CONDAMNATI la cate 21 de luni de INCHISOARE

LEO MESSI si tatal sau, JORGE MESSI, au fost CONDAMNATI, miercuri,  la cate 21 de luni de inchisoare pentru FRAUDA FISCALA de catre TRIBUNALUL din BARCELONA, informeaza presa spaniola. Decizia nu este insa una definitiva, ea poate fi atacata cu apel la Inalta Curte.

LEO MESSI si tatal sau, JORGE MESSI, au fost gasiti vinovati de o EVAZIUNE FISCALA de 4,16 milioane de euro – au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucatorului, din perioada 2006-2009 (s-au folosit de societati-fantoma din Belize si Uruguay). LEO MESSI si tatal sau, JORGE MESSI, au neagat acuzatiile, sustinand ca vinovat ar fi un fost impresar al jucatorului.

Fiind o decizie a condamnarii sub doi ani (24 de luni, iar ei au primit 21 de luni de inchisoare), in principiu si conform legii spaniole cei doi nu vor fi incarcerati. LEO MESSI a primit si o amenda in cuantum de 2 milioane de euro. Tatal acestuia, JORGE MESSI, a primit si el o amenda de 1,5 milioane de euro. Procurorii cerusera pedepse de 22 de luni si 15 zile de inchisoare pentru LEO MESSI si tatal sau.

Sursa foto: marca