LEO TINDEMANS, fost presedinte al PPE, A MURIT

LEO TINDEMANS, care a fost premier al Belgiei intre 1974 si 1979 si presedinte al Partidului Popular European (PPE) timp de aproape un deceniu, a MURIT vineri la 92 de ani, a anuntat conducerea partidului din care facea parte, CD&V, relateaza AFP.

Nascut la 16 aprilie 1922 in provincia Anvers, LEO TINDEMANS era membru al Partidului crestin-democrat flamand (CD&V) si a fost in mai multe rânduri ministru si deputat.

CITESTE SI: INCREDIBIL CE S-A INTAMPLAT LA VATICAN DE CRACIUN: O militanta Femen cu sanii goi a smuls statueta Pruncului Iisus in Piata San Pietro. VIDEO 

Dupa ce a devenit premier al Belgiei, LEO TINDEMANS convins a fost insarcinat in 1974, cu prilejul summit-ului european de la Paris, sa defineasca o conceptie de ansamblu a constructiei europene in scopul relansarii ei.

Raportul sau, publicat in decembrie 1975, preconiza intarirea institutiilor europene, respectiv a Comisiei si a Parlamentului, si instituirea unei uniuni economice si monetare.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN le-a anulat membrilor Guvernului de la Moscova vacanta de CRACIUN 

LEO TINDEMANS a fost in 1976 laureat al Premiului Charlemagne, care recompenseaza personalitatile angajate pentru unificarea europeana.

Ales de mai multe ori deputat european, LEO TINDEMANS incepand din 1979 si pana la retragerea sa in 1999, cu exceptia perioadei 1981-1989 cand a fost ministru de externe al Belgiei, el a fost presedinte al Partidului Popular European intre 1976 si 1985.

Sursa foto: lemonde.fr