Léon Foucault. Ce este Pendulul lui Foucault – Mondo News

LEON FOUCAULT, fizicianul de origine franceza care a inventat pendulul prin care a demonstrat rotatia Pamantului in jurul propriei axe, este omagiat de motorul de cautare Google, printr-un logo animat, la 194 de ani de la nastere.

LEON FOUCAULT s-a nascut in data de 18 septembrie 1819 la Paris si a murit pe 11 februarie 1868 tot in capitala Frantei, fiind inmormantat in cimitirul Montmartre.

FOUCAULT a inventat tehnica cu ajutorul careia a masurat viteza luminii si pendulul care ii poarta numele. LEON FOUCAULT si-a instalat PENDULUL in domul Panteonului din Paris, in februarie 1851. Astfel, el a reusit prima demonstratie care arata ca Pamantul se invarte in jurul propriei sale axe.

LEON FOUCAULT, fizicianul secolului XIX, a dat un impuls esential domeniului Fizicii timpurilor sale. Doua cuvinte il caracterizau pe FOUCAULT: independenta si precizia. La acestea se adauga si originalitatea. 

FOUCAULT, un veritabil autodidact, a facut studii de medicina si a perfectionat procedurile fotografice ale lui Daguerre. Fizician la l’Observatoire in 1855, membru in Bureau de Longitudes in 1862, membru al Academiei de Stiinta INCEPAND din 1865, a murit la Paris in 1868.

Pendulul lui FOUCAULT este un dispozitiv experimental bazat pe pendulul gravitational, realizat de fizicianul francez Léon Foucault, care demonstreaza ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe.

Pendulul lui Foucault, in Pantheon, Paris