LEONARD DOROFTEI: Refuz sa plec din fruntea FR BOX pentru ca sunt un luptator

Presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, a declarat, joi, ca nu isi va da demisia din functia pe care o ocupa, deoarece este un luptator, si a precizat ca i-a cerut demisia de onoare vicepresedintelui Vasile Catea, dupa ce acesta l-a jignit.

“Daca cei din box imi vor cere sa plec, o voi face. Nu mi-am dat demisia, pentru ca sunt un luptator. Am solicitat ca Vasile Catea sa fie indepartat din conducere, pentru ca nu este normal sa jignesti un presedinte. Maine, poimaine il ameninti sau il iei si la bataie? El este consilierul ministrului, este om politic, as vrea sa vad ca ministrul are o pozitie, ii da un avertisment. Cand am fost propus presedinte, nu a fost pentru ca sunt destept, ci pentru imagine. Acum, cand au vazut ca nu intru in jocurile lor, sunt prost. Eu nu vreau sa incurc pe nimeni si vreau ca boxul sa mearga inainte”, a spus Doroftei.

La sedinta Biroului Federal de miercuri, presedintele Leonard Doroftei a parasit sala unde avea loc intrunirea, dupa ce i-a cerut demisia de onoare lui Vasile Catea, care il jignise. Cum Catea a refuzat sa o faca, Doroftei a decis sa plece din sala. Dupa ce a parasit intrunirea, Biroul Federal a decis sa-i retraga atributiile si dreptul de semnatura lui Doroftei.

CITESTE SI: Leonard Doroftei, implicat intr-un accident rutier

“Am tot respectul pentru ministrul Gabriela Szabo, am fost colegi, am calatorit in acelasi avion la doua olimpiade, stie ce inseamna performanta si cred ca stie si cum ar trebui sa fie respectati campionii. Nu cred ca este normal ce s-a intamplat ieri, faptul ca au luat decizia de a-mi retrage atributiile si prerogativele de semnatura. O sa vedem ce se intampla de acum incolo, dar nu ma pot calca in picioare unii dupa cum vor”, a completat Doroftei.

Fostul campion mondial la amatori si profesionisti a mentionat ca nu poate accepta ca o persoana, indiferent de functie, sa fie jignita. “Nu pot accepta sa fiu jignit de vicepresedintele Vasile Catea. Ce puteam sa fac cand acest om mi-a spus «ma p.. pe tine»? I-am cerut demisia de onoare, nu si-a dat-o si am decis ca e mai bine sa ma ridic si sa plec. Nu pot sa concep ca un om din federatie, mai mult, si consilier al ministrului, isi perimite sa ma jigneasca in asemenea mod. Puteam sa fiu oricine, nu Doroftei, nu pot fi de acord cu asemenea jignire, indiferent de cine e vorba”, a completat Doroftei.

CITESTE SI: Leonard Doroftei: Cum sa-l ridici pe Bute la valoarea mea? 

Leonard Doroftei a afirmat ca bugetul federatiei pe anul 2014 a fost deja cheltuit si a lasat de inteles ca banii au fost delapidati de mai multi oficiali ai FR de Box. “Nu putem trai de pe o zi pe alta, din imprumuturi. Bugetul alocat la inceputul anului a fost cheltuit in primele luni. Acest buget s-a impartit intre antrenori, ei trebuiau sa gestioneze banii. Am discutat aceasta problema si cu ministrul Tineretului si Sportului, dar probabil altii i-au spus altceva. Am inceput sa deranjez cand am intrebat cum au fost cheltuiti banii, de ce avem paguba cand trebuia sa facem profit? Cum de am platit 100 de oameni la paza la Campionatul Mondial cand au fost cateva zeci de spectatori? O sa fac publice veniturile si premierile celor din federatie, atunci sa vedem ce parere vor avea oamenii din box”, a explicat Doroftei.

 Sursa foto: sport.ro