Leonardo DiCaprio a fost nevoit să predea statueta Oscar autorităților

Leonardo DiCaprio a fost nevoit să predea statueta Oscar autorităților. Nu este însă vorba despre cea pe care a câștigat-o pentru rolul fabulos pe care l-a făcut în filmul “The Revenant”.

Nu mulți știu că Leonardo DiCaprio este un mare colecționar de obiecte eclectice și cu importanță istorică. El a deținut până nu demult Oscarul câștigat de Marlon Brando, dar a decis să-l înapoieze autorităților după ce obiectul a fost cercetat într-un caz de fraudă. Potrivit New York Times, DiCaprio a primit cadou statuetă de la finanțatorul malaezian Jho Low, alături de alte obiecte prețioase, printre care și o pictură a lui Pablo Picasso și un colaj creat de artistul american Jean-Michel Basquiat.

Citește și: MONICA BELLUCCI ARE UN IUBIT CU 18 ANI MAI TÂNĂR! FOTO ÎN ARTICOL

Oscarul lui Marlon Brando – pe care actorul l-a câștigat pentru interpretarea din filmul “On the Waterfront” – a dispărut din reședința sa de la Hollywood. Mai târziu, a fost cumpărat de finanțator pentru 600.000 de dolari de la un traficant de obiecte de colecție din lumea filmului.

Low a fost însă acuzat de săvârșire de fraudă împotriva unui fond de investiții, motiv pentru care DiCaprio a decis că e mai înțelept să predea autorităților toate cadourile pe care le-a primit de la el. Investitorul a negat acuzațiile, însă starul de la Hollywood nu a vrut să mai aibă de-a face cu nimic legat de malaezian.

Reprezentanții lui DiCaprio au spus într-o declarație de presă: “Înainte de depunerea cererii civile făcută de Guvern, domnul DiCaprio a inițiat returnarea articolelor. Printre ele, se află și Oscarul câștigat inițial de Marlon Brando, care i-a fost făcut cadou lui DiCaprio.” “Domnul DiCaprio este recunoscător pentru sprijinul Guvernului și vrea să se face dreptate în această chestiune”, încheie declarația.

Sursă foto: billboard