LEONIDAS DA SILVA. Google sarbatoreste 100 de ani de la nasterea fotbalistului si comentatorului LEONIDAS DA SILVA

LEONIDAS DA SILVA, fotbalist de origine braziliana, este omagiat de GOOGLE, vineri, 6 septembrie, printr-un DOODLE special. Google sarbatoreste, in 6 septembrie, 100 de ani de la nasterea fotbalistului si comentatorului sportiv LEONIDAS DA SILVA, supranumit si “Diamantul negru” si “Omul de cauciuc”.

LEONIDAS DA SILVA este fotbalistul care a inventat executia numita “foarfeca”, iar Doodle-ul prin care este omagiat de Google contureaza exact aceasta executie.

LEONIDAS DA SILVA, supranumit si “Diamantul negru” sau “Omul de cauciuc”, s-a impus repede in lumea fotbalului, devenind celebru, odata cu primul gol din istoria Cupei Mondiale marcat din foarfeca.

LEONIDAS DA SILVA s-a nascut la Rio de Janeiro si este considerat unul dintre cei mai buni jucatori de fotbal ai secolului 20. LEONIDAS DA SILVA a jucat in tricoul Braziliei la doua turnee finale, iar in 1938 a fost desemnat golgeterul Cupei Mondiale.

DA SILVA a marcat peste 500 de goluri pentru echipele Sao Cristovao, Sirio e Libanes, Bonsucesso, Penarol, Vasco Da Gama, Botafogo, Flamengo si Sao Paulo. La echipa nationala a Braziliei, LEONIDAS DA SILVA a marcat de 21 de ori in 19 selectii.