“LET’S CLEAN UP EUROPE”, la a doua editie

Romanii sunt asteptati, in perioada 8-10 mai, sa se alature campaniei europene de colectare a deseurilor “LET’S CLEAN UP EUROPE”, o initiativa promovata in Romania de Asociatia Planeta Verde, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Potrivit sursei citate, “LET’S CLEAN UP EUROPE” are scopul de a incuraja cat mai multe actiuni de acest tip, de a creste gradul de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezinta deseurile si de a schimba comportamente.

Evenimentul, aflat la cea de-a doua editie, este coordonat de European Week for Waste Reduction si va avea loc in perioada 8-10 mai, cu posibilitatea ca actiunile sa se poata derula si cu o saptamana inainte sau dupa aceste zile, respectiv in intervalul 3-17 mai.

Citeste si: “LET’S CLEAN UP EUROPE”, evenimentul care curata statele UE de DESEURI

In Romania, Asociatia Planeta Verde este, pentru a doua oara, desemnata coordonatorul local pentru toate activitatile desfasurate sub aceasta egida.

Cei care doresc sa participe la actiunile de colectare a deseurilor trebuie sa-si formeze o echipa (cu prietenii, familia si/sau colegii), dupa care sa aleaga o zona pe care sa o ecologizeze. Ulterior acestei actiuni, voluntarii se pot inregistra la eveniment prin trimiterea unui e-mail pe adresa office@green-planet.ro.

Citeste si: Aproape 58 TONE de DESEURI RECICLABILE au fost COLECTATE SELECTIV in primele doua luni ale anului, in Sectorul 6

Asociatia Planeta Verde va transmite lista zonelor curatate catre companiile de colectare deseuri, cu mentiunea ca acestea sa ridice sacii cu deseurile stranse de catre voluntari. Toate informatiile legate de locul ecologizat, numarul de persoane din echipa si numele acestora vor fi centralizate la nivel national si european, iar voluntarii vor primi diplome de participare.

Aproape 58 TONE de DESEURI RECICLABILE au fost COLECTATE SELECTIV in primele doua luni ale anului, in Sectorul 6