Let’s do it Romania! A patra editie a campaniei de ecologizare nationala

O noua actiune de ecologizare in toata tara va avea loc sambata, in cadrul proiectului “Let’s Do It, Romania”, ajuns la cea de-a patra editie, voluntarii fiind asteptati la punctele de inregistrare, pentru a contribui la strangerea deseurilor.

Cei care doresc sa participe la Ziua de Curatenie Nationala se pot inscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, la sectiunea “Inscrie-te la curatenie”. Pe site este disponibila si lista punctelor de inregistrare unde pot merge voluntarii din fiecare judet, sambata dimineata.

Totodata, folosind aplicatia de mobil TrashOut, disponibila pentru iPhone si Android, cei care doresc sa contribuie la cartarea deseurilor pot semnala mormanele de gunoaie pe care le observa in natura.

La actiunea de sambata vor participa si voluntari din cadrul unor institutii precum Administratia Nationala “Apele Romane” (ANAR), Jandarmeria Romana si Administratia Nationala a Penitenciarelor.

In fiecare an, peste jumatate dintre voluntarii participanti au fost insa elevii, proiectul fiind promovat in toate scolile de Ministerul Educatiei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Anca Banita, coordonator de comunicare “Let’s Do It, Romania!”.

Proiectul presupune curatarea deseurilor in arealele naturale, nu in orase.

Proiectul “Let’s Do It!” a pornit de la initiativa Estoniei, tara care a lansat, in 2008 conceptul de curatenie in toata tara, intr-o singura zi. Dupa Estonia, si alte tari au preluat ideea, astfel ca peste 100 de tari din intreaga lume organizeaza anul acesta o zi de curatenie generala, in perioada 15 martie – 12 octombrie.

Sursa foto: gandul.info