LEV TOLSTOI, omagiat printr-un DOODLE la 186 de ani de la nastere

Marele romancier rus LEV TOLSTOI este sarbatorit, marti, de GOOGLE cu un DOODLE interactiv, la 186 de ani de la nastere.

LEV TOLSTOI. Nascut in 9 septembrie 1828, pe mosia Iasnaia Poliana din Rusia, LEV TOLSTOI inceteaza din viata in data de 20 noiembrie 1910, la Astapovo, scrie stirileprotv.ro.

LEV TOLSTOI. Alaturi de Fiodor Dostoievski, LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai importanti si de seama reprezentanti ai “varstei de aur a literaturii ruse”, inceputa in 1820, cu primele scrieri ale lui Puskin si terminata in 1880, cu ultimele lucrari ale lui Dostoievski.

Citeste si: VASILE ALECSANDRI, OMAGIAT DE GOOGLE LA 193 DE ANI DE LA NASTERE. CINE A FOST VASILE ALECSANDRI

LEV TOLSTOI. Cele mai iubite, dar si importante romane ale lui LEV TOLSTOI sunt “Razboi si pace” si “Anna Karenina”, acestea avand o mare influenta si la dezvoltarea romanului pe plan mondial.

LEV TOLSTOI. Credintele si idelile filozofice si eseistice ale lui LEV TOLSTOI sunt cunoscute sub denumirea de “tolstoism”.

LEV TOLSTOI. Pe langa cariera de romancier, LEV TOLSTOI s-a impus in epoca si ca eseist si dramaturg, dar si ca reformator in domeniul educatiei. LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai cunoscuti membri ai familiei TOLSTOI, o familie ruseasca veche si aristocrata.

LEV TOLSTOI. In data de 20 noiembrie 1910, LEV TOLSTOI moare, certat cu Biserica Ortodoxa si doborat de pneumonie. Aristocratul LEV TOLSTOI a avut parte de o inmormantare simpla.

Citeste si: NELSON MANDELA, OMAGIAT VINERI PRINTR-UN DOODLE

LEV TOLSTOI. Efigia lui LEV TOLSTOI a fost imprimata pe o moneda ruseasca din aur.

Sursa foto: gandul.info