Levadia Tallinn – Pandurii Targu Jiu 0-0 / Debut european cu o remiza alba

Levadia Tallinn si Pandurii Targu Jiu s-au intalnit in capitala Estoniei in prima mansa a turului doi preliminar al Europa League, trupa gorjeana debutand astfel in cupele europene. Rezultatul finala a fost 0-0 la capatul a 90 de minute in care elevii “Profesorului” Cristi Pustai s-au incapatanat sa-i creasca cota portarului Smisko.

Levadia Tallinn si Pandurii Targu Jiu s-au intalnit intr-un meci in care exista o favorita clara, un lucru care s-a vazut pe teren insa, din pacate, nu si pe tabela de marcaj. Rand pe rand, Matulevicius, Eric, Nistor, Ungurusan, Christou si Buleica nu au reusit sa-l invinga pe bravul capitan si portar al balticilor, Smisko, un goalkeeper de calitate si cu destul noroc daca ne gandim la faza din minutul 73 atunci cand sutul capitanului Christou a lovit bara.

Una peste alta, debutul Pandurilor in cupele europene a fost unul de bun augur, dar putea si mai frumos daca gorjenii obtineau o victorie logica si perfect meritata. Peste o saptamana urmeaza returul si atunci elevii lui Pustai sunt decisi sa sparga ghinionul si sa-si treaca in palmares si primul gol sau goluri din istoria clubului gorjean in cupele europene.

LEVADIA TALLINN – PANDURII TARGU JIU 0-0

LEVADIA TALLINN: Smisko (c) – Kulinits, Jahhimovits, Volcikov, Pikk – Dimitrijev – Subbotin, Kaljumae, Antonov, Raudsepp (79 Pebre) – Hunt (65 Rattel). Antrenor: Marko Kristal

PANDURII TARGU JIU: Mingote – Ungurusan, Erico, Christou (c), Momcilovic – Anton (66 Brata), Breeveld – Eric, Ciucur (66 Buleica), Nistor – Matulevicius (77 Lemnaru). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonase galbene: Volcikov (57), Jahhimovits (81)

Cartonase rosii: – 

Arbitru: Marco Borg. Asistenti: Duncan Sultana si Thomas Debono. Rezerva: Fyodor Zammit (toti din Malta). Delegat UEFA: Milos Markovic (Serbia), Observator UEFA pentru arbitri: Karel Bohunek (Cehia)

Stadion: “Kadriorg” (Tallinn)

Statistica

Suturi pe poarta: 3 / 9

Cornere: 0 / 16

Faulturi: 21 / 12

Returul acestei partide se va disputa saptamana viitoare, pe data de 25 iulie, pe arena “Tudor Vladimirescu” (Targu Jiu).

Sursa foto: prosport.ro