Levadia Tallinn – Pandurii Tg Jiu / Gorjenii debuteaza in cupele europene la Marea Baltica

Levadia Tallinn si Pandurii Targu Jiu se intalnesc, in aceasta seara, in prima mansa a turului doi preliminar din Europa League, acest meci reprezentand debutul gorjenilor intr-o competitie europeana.

Levadia Tallinn si Pandurii Targu Jiu se vor afla fata in fata in capitala Estoniei, o tara care este adversara Romaniei si in preliminariile pentru Cupa Mondiala de anul viitor. Antrenorul Cristi Pustai si elevii sai s-au deplasat in tara baltica cu scopul de a-si face partida retur cat mai usoara.

Gorjenii s-au intarit si nu prea in aceasta vara dupa ce au reusit sa-i transfere pe mijlocasii Eric de Oliveira si Nicandro Breveeld de la Gaz Metan Medias, doi fotbalisti pe care “Profesorul” Pustai i-a cerut cu insistenta si care se adauga jucatorilor din fosta Iugoslavie adusi la echipa si portarului Stanca revenit de la Steaua.

In plus, Pandurii au reusit sa il pastreze pe Nistor, in ciuda numeroaselor oferte pe care acesta le-a avut. De plecat au plecat, Radut si Voiculet din linia mediana, dar si capitanul Ousmane Viera si tanara speranta Alexandru Vlad din compartimentul defensiv, in timp ce Mamele este accidentat. In fapt, intreaga aparare a gorjenilor este una nou-nouta. 

Despre estonieni nu se stiu prea multe decat ca au trecut in primul tur de galezii de la Bala Town, 0-1 si 3-1, si ca la debutul lor in cupele europene, petrecut in sezonul 1999-2000 au luat o bataie pe cinste de la Steaua Bucuresti, 1-4 si 0-3, chiar daca atunci se numeau Levadia Maardu. Meciurile au contat pentru primul tur al Cupei UEFA. 

In rest gruparea din Tallinn este o grupare tanara, infiintata in 1998, care are un patron ucrainean si un stadion, “Kadriorg”, de 5000 de locuri, care se umple foarte rar. Iata si echipele probabile pentru meciul din aceasta seara:

LEVADIA TALLINN – PANDURII TARGU JIU 

LEVADIA TALLINN: Smisko – Kulinits, Jahhimovits, Artjunin, Pikk – Antonov, Dimitrijev, Subbotin, Raudsepp – Hunt, Rattel. Antrenor: Marko Kristal

PANDURII TARGU JIU: Stanca – Ungurusanu, Erico, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleica, Eric, Nistor – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Arbitru: Marco Borg. Asistenti: Duncan Sultana si Thomas Debono. Rezerva: Fyodor Zammit (toti din Malta). Delegat UEFA: Milos Markovic (Serbia), Observator UEFA pentru arbitri: Karel Bohunek (Cehia)

Stadion: “Kadriorg” (Tallinn)

Ora: 19.00, partida nu va fi televizata.

Sursa foto: ziaruloval.ro