Li Keqiang, premierul Chinei: Romania este fanionul de colaborare intre China si Europa Centrala si de Est

Li Keqiang, premierul chinez aflat in vizita oficiala la Bucuresti, a declarat ca Romania reprezinta fanionul de colaborare intre China si tarile din Europa Centrala si de Est. 

Guvernul chinez considera Romania drept un “fanion de colaborare” intre China si Europa Centrala si de Est, incurajand firmele chineze sa investeasca in Romania si, totodata, prin Romania sa activeze si pe alte piete, a declarat, luni, premierul Chinei, Li Keqiang, dupa discutia cu premierul Victor Ponta.

“Guvernul Chinei acorda o importanta deosebita relatiilor chinezo-romane. Vreau sa va spun ca Romania, atat din punct de vedere al populatiei, cat si al suprafetei, este a doua tara ca marime din Europa Centrala si de Est, iar in ultimii ani Romania a cunoscut o crestere economica foarte rapida si aceasta dezvoltare a Romaniei este in favoarea nivelului de trai al populatiei din Romania, este in favoarea dezvoltarii Europei Centrale si de Est, precum si in favoarea Uniunii Europene. Pentru reuniunea liderilor de guverne, noi consideram Romania ca un fanion de colaborare intre China si Europa Centrala si de Est si o sa promovam. Salutam prezenta firmelor romanesti pe piata chineza, iar partea chineza incurajeaza firmele chineze sa desfasoare activitati pe piata romaneasca si sa colaboreze prin Romania pe piata tertiara”, a spus premierul chinez.

Premierul chinez se va afla in Romania in perioada 25-28 noiembrie.

Romania organizeaza, marti, a doua reuniune la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China, la care vor participa 16 sefi de guvern.

Sursa foto: dawn.com