LIA OLGUTA VASILESCU – amintiri din AREST si planurile pentru LEGEA SALARIZARII

LIA OLGUTA VASILESCU, actualul ministru al Muncii, a vorbit, marti in cadrul emisunii Sinteza Zilei difuzata de postul de televziune Antena 3, despre perioada in care a fost retinuta pentru 24 de ore spunand ca a avut anumite retineri fata de persoanele cu care ar fi urmat sa imparta celula, dar o gardiana a linistit-o spunandu-i sa stea linistita caci “doamna Olguta, sunt numai intelectuale in camera”. “Inchisorile din Romania sunt pline de intelectuali… asta e situatia”, a concluzionat Olguta Vasilescu.

“Am fost urmarita trei luni de zile pe siguranta nationala, am filmari in casa, ambientala, filmari pe strada. Nu au gasit nimic. Eu am aflat tarziu cand am vazut dosarul. Eu nu stiam pentru ce sunt judecata. S-au facut presiuni asupra functionarilor primariei. Poti sa fii ascultat in casa, fara sa intre neaparat in casa. Omenii din primarie au fost luati de pe strada si audiati intr-un hotel timp de opt ore. I-au luat de pe strada cu mandat, trebuiau adusi la DNA Bucuresti, dar au ajuns sa fie audiati la hotel”, a declarat ministrul Muncii.

“La partid s-a lucrat mai mult legea si mai putin la minister. Nu stiu de ce aceasta mirare ca noi am trimis-o la Parlament. Totdeauna am spus sa nu mergem pe angajarea raspunderii pe o lege importanta. Ar fi insemnat s-o mai tinem o luna in dezbatere publica, ori asta inseamna ingroparea LEGII SALARIZARII UNICE. Eu nu am voie sa dau gres cu doua lucruri anul acesta, cu legea salarizarii si cu ocuparea locurilor de munca, cu scaderea somajului”.

“Banii pentru salarii sunt prinsi in programul de guvernare, 32 de miliarde de lei pana in anul 2020, acolo e prevazuta cresterea cu 50% a salariului. Avem 44.000 de locuri noi de munca in ultimele trei luni. Sunt aproximativ 9.000 de locuri de munca doar saptamana trecuta. Se vorbeste de cei 32 de miliarde pe care i-ar inghiti bugetarii. In utlimii doi ani de zile s-au facut facilitati mediului de afaceri care ar genera cele 32 de miliarde. In acest moment, salarizarea reprezinta 7,5% din PIB, noi estimam sa ajungem cu ea la 10% din PIB. in UE sa stiti ca este mult mai mare, e intre 12 si 14%”, a mai spus Olguta Vasilescu.

Sursa foto: gds