Lia Olguta Vasilescu: Avem Legea cainilor maidanezi, dar nu avem normele de aplicare

Legea cainilor maidanezi a fost aprobata de Parlament, dar nu exista normele de aplicare, a declarat primarul municipiului Craiova Lia Olguţa Vasilescu. Ea a aratat ca termenul a fost depasit si “cineva merita o sanctiune, poate si ministrul respectiv”.

“Legea cainilor maidanezi a aparut, va multumim ca nu avem norme de aplicare. Cineva doarme acolo intr-un minister, treziti-l, ca daca se mai intampla o nenorocire nu stim unde va fi pasata responsabilitatea, intre Guvern, intre primari. Nu mai vrem sa ajungem acolo”, a afirmat Lia Olguta Vasilescu la Palatul Parlamentului.

Ea a cerut totodata simplificarea procedurilor pentru atragerea fondurilor europene si i-a rugat totodata pe parlamentari sa fie mai putin populisti si realisti si cand discuta legi care ii privesc pe alesi si sa-i consulte pe acestia.

“Si, de asemenea, ii rog sa treaca cu prioritate modificarile la Legea administratiei publice locale, sunt foarte importante, acolo se discuta si de salarizarea primarilor, dar sunt si alte lucruri mult simplificate pentru ceea ce ne asteptam noi sa se intample inainte si pentru responsabilitatea noastra, a primarilor”, a argumentat primarul municipiului Craiova.

sursa foto: mediafax.ro