LIA OLGUTA VASILESCU se tine TARE! In ciuda numeroaselor AVERTISMENTE, ministrul Muncii nu renunta la majorarile salariale

Ministrul Muncii nu ia in seama avertismentele numeroase venite din parte Consiliului Fiscal si FMI. Primele majorari salariale se vor face de la 1 iulie, a anuntat Lia Olguta Vasilescu, precizand ca salariul minim va creste cu 100 de lei pe an.

“Programul de guvenrare este foarte clar. Se vor majora salariile treptat pana in urmatorii patru ani, iar media cresterilor va fi de 56%. Toate salariile vor creste cu un anume coeficient pe o perioada de patru ani. Am luat in calcul estimarile Comisiei de Prognoza. Stim cat va creste salariul minim pe economie. Acesta va creste cu 100 lei pe an. In 2018 salariul minim va ajunge la 1.550 de lei. De la 1 iulie 2017 se vor majora primele salarii. Acum discutam procentul cu Ministerul de Finante”, a declarat Olguta Vasilescu, miercuri seara, la postul Romania Tv.

CITESTE SI: FMI CRITICA GUVERNUL GRINDEANU IN URMA TAIERILOR DE TAXE si A MAJORARILOR SALARIALE

Potrivit acesteia, cea mai mare crestere si impactul bugetar cel mai mare va fi anul viitor. Ministrul Muncii a subliniat, din nou, ca salariile medicilor vor ajunge pana la 3.600 de euro. “Sanatatea creste cu tot sectorul de la 1 ianuarie 2018. Vrem sa stopam exodul medicilor. Au plecat 14.000 de medici din Romania. Singura solutie este sa aducem salarizarea la 70 din indemnizatia medicului din UE. Salariile medicilor vor fi cuprinse intre 1.200 de euro si 3.600 de euro.

CITESTE SI: PRESEDINTELE CONSILIULUI FISCAL TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA: SA NE INTRE BINE IN CAP

De asemenea, un inspector din Politie va ajunge la 5.000 de lei, iar un invatator va ajunge la 4.000 lei”, a precizat Olguta Vasilescu. Ministrul Muncii a mai afirmat ca legea salarizarii unitare este la aceasta ora intr-o ultima citire. “Legea la ora actuala este intr-o ultima citire. Ea este rodul mai multor randuri de discutii cu sindicatele. Am incercat sa respectam cat mai multe principii in noul proiect legislativ. Principiul muncii egale si a salariului aferent, principiul ierarhiei. De exemplu, seful institutiei nu avea si cel mai mare salariu. Am cercetat toata legislatia din 1974 pana in prezent ca sa pricepem de unde s-a plecat”, a declarat Olguta Vasilescu. Ea a mai precizat ca dupa legea salarizarii vor avea multe corectii la legea pensiilor.

Sursa foto: gds