LIBAN: Zeci de barbati inarmati si 16 militari, UCISI in confruntari

Zeci de barbati inarmati si 16 militari libanezi au fost UCISI in luptele care au izbucnit sambata intr-o localitate situata la frontiera cu Siria, a afirmat luni o sursa militara, citata de AFP.

“Armata a pierdut 16 militari, intre care doi ofiteri superiori, si sunt zeci de morti in randul persoanelor inarmate care au atacat obiective militare la Aarsal”, in estul tarii, a declarat sursa citata.

Conform unei surse din serviciile de securitate libaneze, 13 soldati sunt dati disparuti, precum si 20 de politisti, cel mai probabil capturati de atacatori.

Citeste si: Militari libanezi, UCISI la frontiera cu Siria

Sursa militara a precizat ca mai multe obiective ale armatei au fost atacate incepand de sambata de jihadisti. Toate atacurile “au fost respinse cu exceptia unuia. Acestia au patruns intr-un obiectiv dar au fost nevoiti sa iasa pentru ca l-am bombardat. Incercam sa patrundem acolo”.

Conform unui fotoreporter al AFP, armata libaneza bombarda cu tunurile colinele din jurul orasului, unde se afla numerosi insurgenti. Focuri de arme automate se puteau auzi in apropiere de localitatea sunnita din nord-estul Libanului, controlata in mare parte de insurgenti sirieni.

Sursa foto: habeeb.com