Liber la cumpararea locuintelor ANL din cartierul bucurestean ”Constantin Brancusi”

Bucurestenii care locuiesc cu chirie in cartierul de ANL-uri ”Constantin Brancusi” din Sectorul 6 al Capitalei isi pot cumpara locuintele.

Primaria Sectorului 6 informeaza locuitorii Cartierului ”Constantin Brancusi” ca a fost stabilita baza necesara stabilirii pretului locuintelor care satisfac conditiile legale de vanzare. 

Cartierului ”Constantin Brancusi” este cel mai mare complex de ANL-uri din ţara, iar bucurestenii care locuiesc cu chirie isi pot cumpara locuintele. Baza necesara stabilirii pretului locuintelor care satisfac conditiile legale de vanzare a fost stabilita in baza Ordinului nr. 2401/2013, publicat in Monitorul Oficial. Prin acest act normativ, valoarea de inlocuire a locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, a fost stabilita, pentru anul 2013, la 326 euro/mp suprafata construita, inclusiv TVA.

De mentionat este ca pretul final de vanzare a fiecarei locuinte se va calcula scazand, din valoarea de inlocuire, amortizarea calculata de la data punerii in functiune pana la data vanzarii. Tot in Cartierul ANL “Constantin Brancusi”, bucurestenii vor avea un nou parc de 10.500 mp amenajat pentru promenada, relaxare si plimbari in aer liber. In momentul de fata, terenul pe care se propune constructia parcului apartine domeniului public al Municipiului Bucuresti si este liber de sarcini. Parcul urmeaza sa fie amenajat in incinta celui mai mare complex de locuinte pentru tineri din tara, ANL Constantin Brancusi din Sectorul 6 al Capitalei.

sursa foto: panoramio.com