Liberalii au cerut in plen DEMISIA lui CALIN POPESCU TARICEANU de la conducerea Senatului

Senatorul PNL CRISTIAN BODEA a cerut in plen, in numele grupului parlamentar liberal, DEMISIA presedintelui Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, pentru “incalcarea grava a Constitutiei” saptamana trecuta in cazul social-democratilor DAN SOVA si DARIUS VALCOV.

El l-a acuzat pe CALIN POPESCU TARICEANU ca a pus in aplicare “strategia PSD de salvare a lui Dan Sova”.

Citeste si: REGULAMENTUL SENATULUI, MODIFICAT dupa votul in cazul DAN SOVA

“Noi astazi nu supunem la vot o hotarare, deci nu vom respinge eventual o hotarare, supunem la vot o cerere care va fi respinsa sau nu. Dupa respingerea sau adoptarea acelei cereri, noi trebuie sa o comunicam mai departe printr-o hotarare, asa cum spune art. 24 din legea 96, asa cum spune art 73 din Regulamentul nostru. Senatul hotaraste respingerea cererii, noi asta vom vota, respingerea sau votarea cererii si o concretizam printr-o hotarare, pentru ca noi nu putem vota asa in gol. (…) Prin corectarea adusa ieri Regulamentului, s-a dovedit faptul ca art. 73 era intr-o stare grava de neconstitutionalitate. Saptamana trecuta nu trebuia aplicat acest articol la calculul majoritatii in cazul d-lui Sova si a d-lui Valcov. Desi aceasta situatie era de fapt cunoscuta, presedintele Senatului a pus in aplicare strategia PSD de salvare a d-lui Sova. A fost o fapta cu premeditare planuita in laboratoarele PSD si executata de dl. presedinte al Senatului”, a afirmat CRISTIAN BODEA.

Citeste si: TARICEANU: Votul pentru SOVA a fost dat, nu se mai poate aplica noul REGULAMENT

Pentru aceste motive, a adaugat el, grupul PNL cere presedintelui Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU “sa execute un text” prin care liberalii i-au cerut acestuia DEMISIA din functia pe care o detine, “pentru incalcarea grava a Constitutiei”.

Sursa foto: epochtimes.-romania.com