Liberalii au mai dat doua lovituri social democratilor: Sigla USL interzisa la Neamt si Mehedinti. UPDATE

UPDATE: 18.06: Sigla si insemnele fostei USL au fost interzise si in judetul Arges.

Liberalii au mai dat doua lovituri adversarilor de la Partidul Social Democrat (PSD) dupa ce, in cursul zilei de vineri, Birourile Electorale Judetene din Neamt si Mehedinti au interzis social democratilor sa mai foloseasca insemnele si sigla fostei Uniuni Social Liberale (USL) in cadrul CAMPANIEI ELECTORALE pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE si pentru cele parlamentare partiale.

“PNL Neamt asteapta sa ii vada pe adversarii sai politici cum isi rup propriile afise electorale, dupa ce Biroul Electoral Judetean (BEJ) Neamt a dat aviz favorabil liberalilor in ceea ce priveste folosirea insemnelor USL de alianta PSD-UNPR-PC”, a declarat pentru pesurse.ro presedintele PNL Neamt, Dorinel Ursarescu (foto).

“PSD, la fel ca si fratele sau PD-L, a incercat sa iti stearga urmele, asumandu-si o alta identitate. Furtul intelectual trebuie sanctionat, iar justitia si-a facut treaba. Nu este simplu ca un partid crescut pe abuzuri, asa cum este PSD, sa revina in cadrul legal. Sunt sigur ca si nemtenii vor penaliza aceasta conduita pe care o practica Alianta PSD-UNPR-PC, nevotandu-i”, a mai declarat Dorin Ursarescu, pentru sursa citata.

Citeste si: RENATE WEBER: PNL este singurul partid care a prezentat un program pentru alegerile europarlamentare 

“Biroul Electoral Judetean Neamt a admis plangerea formulata de catre Partidul National Liberal, filiala Neamt, privind actiunile Aliantei Electorale PSD – UNPR – PC care utilizeaza in mod nelegal semnul electoral si denumirea Uniunii Social Liberale, fara acordul PNL, actiuni care sunt de natura sa induca in eroare alegatorii cu privire la identitatea politica a candidatilor, cat si la programul electoral al formatiunilor ce participa la alegeri.

Prin decizia BEJ Neamt, s-a dispus ca afisele electorale si materialelor de publicitate electorala care au inscriptionate denumirea prescurtata USL sau expresii care includ acest acronim sa fie inlaturate de pe raza judetului Neamt. De asemenea, BEJ Neamt a interzis Alantei Electorale PSD – UNPR – PC sa mai foloseasca de acum inainte afise sau materiale electorale ce au inscriptionate denumirea USL”, se arata in comunicatul remis presei de BEJ Neamt.

Citeste si: ANTONESCU: Declaratia Monicai Macovei denota expresia unui comportament DEVIANT 

„Biroul Electoral Judetean Mehedinti a admis plangerea inregistrata de Filiala Mehedinti a Partidului National Liberal, privind utilizarea nelegala de catre Alianta Electorala PSD-UNPR-PC a semnului electoral si denumirii aliantei Uniunea Social Liberala sub forma acronimului USL, fapt de natura a crea confuzie in randul electoratului.

PNL Mehedinti a cerut, prin plangerea depusa marti, 6 mai, dispunerea masurilor necesare pentru sanctionarea acestor abateri, in special prin inlaturarea materialelor ce contin trimiteri explicite la USL si interzicerea utilizarii pe viitor a insemnelor USL de catre Alianta electorala PSD-UNPR-PC.

Prin decizia BEJ Mehedinti din 8.05.2014, s-a dispus indepartarea din locurile de afisaj a acelor afise electorale, care contin semne electorale si grafisme, ce se refera la USL.

Deciziile in cascada in favoarea contestatiilor depuse de liberali dovedesc fara putinta de tagada faptul ca adevarul este de partea PNL, iar minciuna de partea PSD. Social-democratii nu se pot ascunde la nesfarsit in spatele ipocriziei si a trucurilor ieftine. Prin parghii legale si democratice, liberalii le arata romanilor ca intreaga politica de campanie a PSD este construita pe un fals grosonal, care arata cat de putin respect au social-democratii pentru cetatenii pe care pretind ca vor sa ii reprezinte”, se arata in comunicatul de presa remis presei de BEJ Mehedinti.

Deciziile BEJ din Neamt si Mehedinti vin la scurt timp dupa ce BEJ Timis a luata o hotararea asemanatoare in favoarea liberalilor.

Sursa foto: pnl.ro