LIBERALII ieseni cer DEMISIA DE ONOARE a primarului GHEORGHE NICHITA

Liderii filialei iesene a Partidului National Liberal au cerut, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, demisia primarului PSD GHEORGHE NICHITA, care este sub control judiciar pentru ca, abuzand de functia detinuta, ar fi instigat mai multi politisti sa efectueze supravegheri operative si investigative in cazul unor persoane.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, CRISTIAN ADOMNITEI, care este si liderul filialei iesene a PNL, a declarat in cadrul conferintei de presa ca, din cauza scandalului sexual si de coruptie in care este implicat primarul GHEORGHE NICHITA, exista riscul real de a fi compromise proiectele mari ale orasului, incepand cu proiectul “Iasi, Capitala Culturala Europeana 2021”.

Citeste si: GORGHIU ii da o REPLICA DURA lui PONTA: Lideri PSD spioneaza ADVERSARI, AFACERISTI si ZIARISTI

“Orasul este astazi sugrumat. Daca mai exista vreo farama de bun simt sau de ratiune la domnul Gheorghe Nichita, noi toti facem un apel la domnia sa sa isi dea demisia, sa nu expuna orasul la acest chin, care se intrevede a mai dura un an si trei luni, si sa il lase sa respire. Orice zi pe care domnia sa o mai petrece la Primaria Iasi este un chin pentru toti cei care lucreaza in Primarie, cu Primaria sau pentru oras. Il invit sa faca singurul gest care mai ramane de onoare, cel de a-si prezenta demisia alaturi de toti cei care au facut parte din sistemul mafiot care a sugrumat acest oras”, a sustinut CRISTIAN ADOMNITEI, citat de Agerpres.

El a spus ca problema comunitatii nu este GHEORGHE NICHITA, ci sistemul construit de acesta, un sistem constituit “asemenea clanurilor mafiote”.

“Domnul Nichita si PSD au construit la Iasi un sistem mafiot. Acest sistem s-a bazat, pe de o parte, pe politie politica folosind institutii de forta care ar fi trebuit sa se afle in slujba si siguranta cetateanului. Politia Locala nu e o firma privata de securitate. (…) Politia Locala are obligatia de a te proteja, nu de a te abuza. Pe de cealalta parte, pe actiuni de santaj si intimidare folosind clanuri interlope. Nici nu vreau sa ma gandesc cate alte lucruri s-au mai intamplat in oras care sunt nedescoperite sau nedemonstrate, inca, intr-o colaborare care deja parea fireasca intre primarul Nichita si clanul Cordunenilor, care era intermediata de Politia Locala”, a mai spus CRISTIAN ADOMNITEI.

Citeste si: PONTA, despre primarul NICHITA: Nu stiam ca pentru SPIONAREA unei IUBITE esti ARESTAT PREVENTIV

El a acuzat ca toti oamenii de buna credinta, mai ales investitorii si oamenii de afaceri, au fost “victimele sistemului construit de Gheorghe Nichita”.

“Acum se vede clar de ce exista o retinere pentru oamenii de afaceri — fie straini, fie romani — de a investi la Iasi. Exista si o motivatie de ce avem subdezvoltare la Iasi, de ce nu avem locuri de munca. Cum sa vii sa investesti in Iasi cand pe tine te ancheteaza sub acoperire Politia Locala? E cazul acelui investitor britanic”, a mai declarat CRISTIAN ADOMNITEI.

Declaratiile au fost facute dupa ce in urma cu cateva zile procurorii anticoruptie l-au acuzat pe primarul GHEORGHE NICHITA ca ar fi instigat mai multi politisti locali sa efectueze supravegheri operative si investigative in cazul unor persoane. Dupa ce a fost retinut pentru 24 de ore, in prezent edilul este cercetat sub control judiciar.

La conferinta de presa au fost prezenti si senatorii MIHAELA POPA si DUMITRU OPREA si fostul prefect PDL Dragomir Sava Tomaseschi. Fiecare dintre liberali a sustinut si impartasit ideea lansata de CRISTIAN ADOMNITEI privind necesitatea demisiei de onoare a primarului PSD GHEORGHE NICHITA.

Sursa foto: evz.ro