Liberalii lucreaza la un nou proiect Rosia Montana. Actualul este exclus

Liberalii au sustinut in nenumarate randuri ca nu vor fi de acord cu proiectul de exploatare de la Rosia Montana. Pentru ca lucrurile sa functioneze in USL, dar si pentru un profit sigur adus Romaniei, reprezentantii PNL  lucreaza la un nou proiect valabil pentru orice gen de exploatare.

Noul proiect va fi mai sigur pentru economia nationala, dar si pentru mediul din Romania. Cel putin asa da de inteles, deputatul Mircea Dolha de la PNL, membru in comisia speciala pentru Rosia Montana. Acesta a declarat ca exista un acord de principiu cu colegii de alianta de la PSD pentru respingerea proiectului de exploatare a aurului si argintului de la Rosia Montana si conceperea unuia nou pentru toate exploatarile, care va cuprinde o redeventa marita, asigurari de mediu si asigurari ca va mai exista o firma sa fie trasa la raspundere in cazului unui dezastru ecologic.

“Cred ca ne-am inteles cu colegii de la PSD, maine ne vom prezenta in sedinta de comisie si, daca lucrurile vor merge bine, vom emite un aviz negativ, vom vota cu totii impotriva si vom purcede la elaborarea unui nou proiect care sa nu mai contina date despre Rosia Montana, care sa nu mai fie cu dedicatie pentru cineva, ci sa fie un proiect serios pentru exploatarea zacamintelor auro-argintifere din Romania, pentru toti investitorii care prezinta un interes deosebit si extrag un anumit numar de tone de aur si argint.

Vrem sa facem in asa fel incat Romania sa fie unita, nu dezbinata, cum e in acel proiect trimis de Guvern, si prin care natiunea romana are de castigat din exploatarea zacamintelor, iar mediul va fi sigur, vor exista elemente de ecologizare. Daca tot trebuie sa ne exploatam zacamintele, sa o facem pentru un profit maxim, si nu cu accidente ecologice precum cel de la Baia Mare, de unde eu provin”, a spus Dolha pentru ziare.com.