LIBERALII pregatesc INLATURAREA lui ZGONEA de la sefia CAMEREI DEPUTATILOR

Liberalii au inceput o discutie despre revocarea lui VALERIU ZGONEA din functia de presedinte a Camerei Deputatilor, acest demers fiind posibil in urma unei solicitari in acest sens a grupului care l-a propus sau a majoritatii, a declarat vineri deputatul PNL MIRCEA TOADER.

A fost o discutie la nivelul grupului sa facem o analiza despre conditiile in care poate fi revocat. Este un demers politic, nu este nimic altceva. Nu am inceput inca, a fost o discutie si o continuam luna viitoare daca vom merge in continuare cu demersurile pentru retragerea din functie a presedintelui Camerei. Dar stiti foarte bine ca nu poate fi facut decat daca grupul care l-a promovat solicita acest lucru. Sau, sigur, sa foloseasca metoda din 2012, cand majoritatea spune ca nu mai esti bun”, a afirmat Toader intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL.

CITESTE SI: ZGONEA: Legea finantarii partidelor, SFARSITUL practicilor NESANATOASE intre FINANTATORI si PARTIDE

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Ludovic Orban, afirma, pe 30 aprilie, ca, in opinia sa, social-democratii sunt “oarecum pregatiti sufleteste” pentru pierderea majoritatii parlamentare, insa doresc sa il “fixeze” pe Valeriu Zgonea la sefia Camerei.

Principalul dezacord, in afara de chestiunea legata de imunitatea parlamentara, pe care l-am avut la Regulamentul Camerei Deputatilor a fost incapatanarea PSD in a se crampona de articolul care prevede modalitatea de schimbare a presedintelui Camerei Deputatilor, ceea ce mie mi-a aratat ca ei sunt oarecum pregatiti sufleteste pentru situatia schimbarii majoritatii parlamentare si incearca sa si-l fixeze pe Zgonea si in conditiile in care va exista o majoritate parlamentara care va dori schimbarea lui Zgonea”, a afirmat Orban.

CITESTE SI: DEAN THOMPSON, insarcinatul cu afaceri al SUA, INTALNIRE cu ZGONEA si PONTA. DECLARATIA PREMIERULUI. UPDATE

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a sustinut ca, daca actuala opozitie va reusi sa construiasca, in Parlament, o noua majoritate, este “logic” sa preia si conducerea celor doua Camere ale Parlamentului.

Sursa foto www.e-national.ro