Liberalul RARES MANESCU saluta votul PNL referitor la LEGEA CENZURII propusa de LIVIU DRAGNEA

Liderul liberal RARES MANESCU a salutat, vineri, prin intermediul unei postari pe pagina sa de Facebook, atitudinea parlamentarilor PNL fata de legea cenzurii propusa de presedintele Partidului Social Democrat (PSD), LIVIU DRAGNEA.

RARES MANESCU se declara solidar cu votul de respingere dat de parlamentarii liberali proiectului legislativ, cunoscut initial drept „LEGEA DEFAIMARII SOCIALE”.

„PNL a respins in Parlament legea cenzurii propusa de Liviu Dragnea

Asa numita « lege a defaimarii sociale » a fost respinsa de Parlament. Argumentul – implicatiile proiectului initiat si sustinut de liderul PSD Liviu Dragnea erau interpretabile si reprezentau un grav atac la adresa libertatii de exprimare. Pe baza propunerii legislative a presedintelui PSD devenea posibil ca orice persoana ce ar fi adresat comentarii dojenitoare pe retelele de socializare sa fie amendata cu sume exorbitante”.

CITESTE SI: LEGEA LUI DRAGNEA, RESPINSA DE CAMERA DEPUTATILOR. UPDATE

Proiectul de lege prevedea amenzi intre 1.000-30.000 de lei daca tinta defaimarii ar fi fost o persoana fizica sau 2.000-100.000 lei daca discriminarea viza un grup social.

Pe buna dreptate, societatea civila s-a mobilizat si pe internet s-a strans un numar enorm de semnaturi pentru blocarea acestei legi aberante. Societatea civila a catalogat legea lui Dragnea drept un instrument de intimidare la adresa celor care sunt activi pe paginile de internet si pe retelele de socializare.

Partidul National Liberal, partid cu traditie istorica, cu lideri nationali care au fost persecutati de regimul comunist pentru ca au aparat principiile democratiei si dreptul la libera exprimare, s-a raliat si a sustinut societatea civila pana la deznodamantul final: respingerea unei initiative legislative care lasa loc unor asemenea interpretari anticonstitutionale”, a scris RARES MANESCU pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: primarie6