LIBIA: STATUL ISLAMIC a DECAPITAT 12 persoane in orasul SIRTA

STATUL ISLAMIC A DECAPITAT si a LEGAT DE CRUCI 12 combatanti angajati in lupta impotriva gruparii teroriste pentru controlul orasului SIRTA din nordul LIBIEI, anunta Agerpres, citand AFP. Grupul extremist executase vineri alti 22 de membri ai unei militii rivale, care erau raniti si internati intr-un SPITAL DIN SIRTA, dand foc spitalului.

Confruntarile pentru controlul orasului Sirta, orasul natal al fostului dictator MUAMMAR GADDAFI, au inceput de martea trecuta. O sursa locala a vorbit despre ‘un adevarat razboi’, in timp ce ambasadorul Libiei in Franta a descris un “masacru”. Sambata, un reprezentant al autoritatilor locale a confirmat ca lupta continua sa faca ravagii.

CITESTE SI: SUA SI ALIATII EFECTUEAZA 23 DE LOVITURI AERIENE CONTRA GRUPARII STAT ISLAMIC IN IRAK

Vineri, un oficial local a declarat ca luptele intre locuitorii inarmati si jihadistii SI au facut zeci de morti si de raniti in ultimele patru zile in Sirta, fara a putea oferi o cifra exacta. Ambasadorul libian la Paris a declarat ca ar fi vorba de cel putin 200 de morti.

Violentele au izbucnit la Sirta dupa ce cadavrul unui cleric musulman marcant, Khaled bin Rajeb, a fost gasit intr-o zona suburbana a orasului, asasinat de care au fost facuti vinovati insurgenti ai STATULUI ISLAMIC.

Sursa foto: foxnews