Liceenii romani pot obtine burse pentru clasele pregatitoare ale Marilor Scoli din Franta

Liceenii romani pot beneficia burse pentru a urma clasele pregatitoare ale scolilor franceze de tip ”Grandes Ecoles” participand la cea de-a XI-a editie a concursului de recrutare pentru acestea, care a fost lansată de Ambasada Frantei în Romania.

 

Clasele pregatitoare ii instruiesc timp de doi ani pe absolventii de liceu francezi pentru examenele de admitere la scolile cunoscute sub numele de „Grandes Ecoles”.

Citeste si: A inceput Shakespeare School Essay Competition! Tinerii pot castiga o tabara de 2 saptamani in Marea Britanie

Concursul este adresat elevilor din ultimul an de liceu. Candidatii romani vor fi admisi pe baza unei probe scrise in limba franceza prin care le vor fi testate cunostintele de matematica si care are o durată de patru ore. Testarea va fi organizata simultan pe data de 24 martie de Institutul Francez din Bucureşti, de direcţiile sale regionale din Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, dar şi de lectoratul francez din Sibiu.

Candidatii care se vor situa la concurs pe primele doua locuri vor beneficia de burse oferite de Fundatia Odon Valet si vor studia timp de doi ani la Liceul ”Louis le Grand” din Paris. Dupa cei doi ani de pregatire, elevii vor putea sustine examenele de admitere pentru una sau mai multe scoli de inginerie. Cei care nu vor fi admisi intr-o scoala de tip „Grandes Ecoles” vor putea continua studiile într-o universitate.

Inscrierile la concurs pot fi facute prin e-mail la centrele in care va avea loc testarea, pana pe data de 20 martie.