Licenta audiovizuala a RFI Romania, statia locala Cluj, a fost prelungita de CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa prelungeasca licenta audiovizuala din Cluj-Napoca a RFI Romania, fapt pentru care aceasta statie locala a postului de radio poate emite in continuare in urmatorii 9 ani.

CNA a analizat, in sedinta de marti, o solicitare a societatii Radio France Internationale Romania SRL de prelungire a licentei audiovizuale pentru postul RFI Romania Cluj-Napoca, care ar urma sa expire pe 7 septembrie.

La sedinta CNA de marti au fost prezenti si Ina Dumitrache, directorul adjunct al RFI Romania, si Luca Niculescu, redactor-sef al postului de radio.

Potrivit dosarului depus la CNA, statia din Cluj-Napoca a RFI Romania retransmite integral programul statiei centrale, de la Bucuresti, a RFI Romania.

Citeste si: DAN DIACONESCU, dupa retransmisia ILEGALA a OTV: Sefa CNA m-a felicitat

RFI Romania este un post de radio difuzat prin satelit, care transmite productie proprie (26,1%), productii ale altor producatori (26,9%) si retransmite programul din Franta al RFI (47%).

Grila RFI Romania cuprinde programe de informare (26%), programe educative, culturale si religioase (20%), programe de divertisment (50%) si publicitate (4%).

RFI Romania este un post de radio de actualitati, filiala a Radio France Internationale.

In prezent, RFI Romania detine cinci licente audiovizuale (una de satelit si patru terestre, la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Craiova).

Citeste si: Topul celor mai amendate televiziuni autohtone

in sedinta CNA de marti, Luca Niculescu a spus ca RFI are intentia de a se extinde in Romania. “Noi avem si intentia de a ne extinde in tara, daca dumneavoastra doriti sa ne mai acordati vreo frecventa”, a mai spus Luca Niculescu.

Decizia de prelungire cu noua ani a licentei din Cluj-Napoca a RFI Romania a fost luata de CNA cu noua voturi “pentru” (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).