Liceul Nicolae Balcescu din Oltenita este sub ancheta, dupa ce mai multi elevi au declarat ca s-au drogat

Ancheta la Liceul Nicolae Balcescu din Oltenita, dupa ce mai multi elevi ai unitatii scolare au povestit ca s-au drogat si au consumat alcool intr-o excursie organizata de scoala.

In urma declaratiilor facute de elevi, Inspectoratul Scolar Calarasi a decis sa deschida o ancheta. Reamintim ca mai multi elevi din clasa a 12-a ai Liceului Nicolae Balcescu din Oltenita au fost filmati cu o camera ascunsa in timp ce povesteau cum au consumat substante stupefiante intr-o excursie la care a participat si diriginta cu familia acesteia.

Unul dintre elevi spune ca cinci baieti si o fata au fumat substante stupefiante care au fost aduse de o colega ce avea drogurile de la fratele sau, din Spania, fiind vorba despre “cinci, sase grame” de droguri “maruntite”.

Inspectorul scolar general al judetului Calarasi, Silviana Sestacovschi, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca ISJ Calarasi s-a autosesizat in acest caz in urma unor imagini aparute in presa, ea subliniind ca faptele prezentate sunt “grave”.

Citeste si: Procurorii DIICOT au confiscat o cantitate impresionanta de cocaina

Din primele informatii, a fost vorba despre o excursie la care au participat elevi din ultimul an de liceu, care sunt majori, dar daca faptele prezentate sunt reale, responsabilitatea apartine dirigintei.

”A fost vorba despre o excursie de studii si bineinteles ca raspunderea este a profesorului diriginte care a insotit grupul, pentru ca era intr-un proiect aceasta excursie de studii. scoala face ancheta interna. Saptamana viitoare vom merge la Oltenita, vom discuta cu toti cei care sunt implicati. Elevii sunt clasa a XII-a, sunt majori. O sa discutam cu ei, sa vedem daca se confirma ceea ce s-a spus si bineinteles ca vom lua masurile de rigoare”, a declarat Silviana Sestacovschi.