Licitatii de executari silite – Vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa participi!

Casele, masinile, terenurile, bunurile necesare ca sa poti sa incepi o afacere sunt acum si la oferta la executari silite! Trebuie doar sa te interesezi din timp si sa te duci la licitatie! Daca unele bunuri au preturi interesante deja de la prima licitatie, altele se vand mai greu, iar la a doua sau a treia licitatie poti sa-l iei la un super-pret!

Ce gasesti la executare silita?

De regula, tot ce se poate cumpara prin credit, bunuri ale caror rate nu au mai fost platite sau bunuri care sunt executate de Fisc, pentru ca proprietarul nu si-a achitat darile catre stat. Dar asta este un caz separat! Acum, vorbim despre licitatiile organizate de banci! Orice licitatie de executare silita are un pret de incepere, care este, de regula, pretul la care bunul a fost evaluat.

VEZI AICI CE OFERTE IEFTINE SUNT LA EXECUTARI SILITE

Daca nu se vinde, la noua licitatie, pretul de pornire va cobori la 75% din cel la care a fost evaluat si tot asa. In cazul unei case, potrivit executari.com, executorul judecatoresc impreuna cu partile – solicitand parerea unui expert – vor stabili pretul de vanzare al imobilului la valoarea de circulatie.In termen de cinci zile de la fixarea pretului, executorul judecatoresc intocmeste si afiseaza procesul – verbal de punere in vanzare a imobilului, termenul neputand fi mai scurt de 30 de zile, dar nici mai lung de 60 de zile de la afisare.

Cum participi?

Ca sa participi la o licitatie trebuie sa depui o cautiune de 10% din pretul de vanzare minim. Cei interesati sunt obligati sa depuna intr-un cont al bancii respective, pana la termenul licitatiei, 10% din pretul cerut, dovada atasandu-se la oferta de cumparare. Dovada consemnarii va fi atasata ofertei de cumparare. Toti cei interesati de cumpararea unui astfel de bun trebuie sa faca o oferta de cumparare cu cel putin cinci zile inainte de termenul fixat pentru licitatie. In cazul in care nu castigi licitatia, vei recupera banii in urma unei cereri adresate executorului. In ziua licitatiei, cea mai buna oferta va avea castig de cauza.

Vezi pe incont.ro ce avantaje si dezavantaje sunt la o astfel de licitatie.