Lider PNL: Ponta sa explice de ce Moldova a fost din nou izolata

Lider PNL: Ponta sa explice de ce Moldova a fost din nou izolata

Liderul PNL Iasi, Cristian Adomnitei, sustine ca premierul Victor Ponta va trebui sa explice, sambata, la Iasi, cand vine la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii, de ce Moldova este condamnata la saracie si izolare, dupa ce Guvernul a decis sa nu faca o autostrada intre Moldova si Transilvania.

Adomnitei, care este si presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat, miercuri, ca anularea vizitei la Iasi a ministrului Transporturilor, Ioan Rus, programata initial pentru joi, este o dovada de lasitate si o confirmare a abandonarii de catre Guvernul PSD a proiectului autostrazii Iasi-Targu Mures, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Iesenii merita mai mult respect si o explicatie plauzibila a motivului pentru care autostrada Moldova-Transilvania nu se regaseste printre prioritatile Guvernului. Lipsa de raspundere este tipica pentru PSD intr-un moment important pentru Iasi si ieseni – sarbatorirea Unirii Principatelor Romane. Imi doresc ca domnul Victor Ponta sa explice iesenilor de ce Moldova a fost din nou izolata si condamnata la saracie pentru urmatoarele decenii. Poate explica prim-ministrul de ce se razbuna pe aceasta regiune, pentru ca rezultatele PSD de pe 16 noiembrie nu au fost cele scontate?”, a declarat presedintele PNL Iasi, Cristian Adomnitei, intr-un comunicat de presa.

Citeste si: PONTA, SFATUIT DE MEMBRII PSD SA NU VINA DE ZIUA UNIRII LA IASI PENTRU CA VA FI FLUIERAT DE MULTIME

Adomnitei a mai spus ca in discursul pe care il va rosti, sambata, in Piata Unirii din Iasi, la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii, va vorbi si despre dezinteresul Guvernului fata de Moldova.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, anunta saptamana trecuta ca ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va veni joi, 22 ianuarie, la Iasi, pentru a prezenta strategia pe infrastructura pentru regiunea Moldovei.

Miercuri, Nichita a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Rus nu mai vine la Iasi din cauza unor probleme de sanatate.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, afirma, tot saptamana trecuta, ca lucrarile la autostrada Ungheni-Iasi-Targu Neamt vor incepe in acest an sau in 2016, in timp ce tronsoanele Targu Neamt-Ditrau si Ditrau-Targu Mures vor fi initial drumuri expres, dupa care vor fi transformate in autostrazi.

Potrivit lui Nichita, autostrada Ungheni-Iasi-Targu Neamt va fi proiectata in acest an, cand va facuta si licitatia pentru lucrari.

”Vor fi si bani alocati pentru inceperea lucrarilor in 2015 sau in 2016. Se vor proiecta in aceeasi perioada, tot ca autostrada, portiunile Targu Neamt-Ditrau si Ditrau-Targu Mures. Dupa ce se vor proiecta se vor cauta si sursele de finantare pentru a se face drum expres in prima faza, iar apoi, in faza a doua autostrada”, afirma primarul Iasiului.

Nichita preciza ca pe tronsoanele care traverseaza muntii intre Moldova si Transilvania lucrarile se vor face in regim de autostrada, chiar daca titulatura va fi de drum expres.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a prezentat, in 13 ianuarie, intr-o conferinta de presa, prioritatile de infrastructura rutiera pentru perioada 2015-2016, spunea ca autostrada din Iasi va fi realizata de la Ungheni la Targu Neamt, iar de acolo se va continua spre Targu Mures cu un drum expres.