LIDER SEPARATIST RUS din regiunea DONBAS, ARESTAT la CHISINAU

Angajatii Serviciului de Informatii si Securitate din Republica Moldova in colaborare cu colegii lor ucraineni l-au retinut pe unul dintre liderii batalionului “Somali” care lupta in Donbas, informeaza agentia de presa Unimedia.

Potrivit sursei citate, separatistul zis “Akademik”, a ajuns in capitala Republicii Moldova cu un avion al unei companii ruse.

CITESTE SI: Premierul moldovean CHIRIL GABURICI se intalneste cu omologul rus DMITRI MEDVEDEV 

“Persoana retinuta este locuitor al orasului Odesa, vara trecuta s-a antrenat intr-o tabara militara din regiunea Donetk. Din luna august 2014 pana in mai 2015, acesta a fost sef de pluton in grupa cunoscutului mercenar Ghivi, acesta a participat in diferite operatiuni diversioniste pe teritoriul regiunii Donetk”, se arata intr-un comunicat de presa al Serviciului Ucrainean de Securitate, noteaza Unimedia.

CITESTE SI: PERCHEZITII la PARLAMENTUL de la CHISINAU in dosarul FURTUL SECOLULUI

In urma perchezitiilor oamenii legii au gasit asupra sa un pasaport al cetateanului Ucrainei, livret militar care demosntreaza ca detine gradul militar de locotenent major al asa-zisei armate a Republicii Populare Donetk, foaie de concediu, dar si o adeverinta ce demonstreaza ca separatistul a pierdut actele de identitate eliberate de autoritatile din Donetk in timpul luptelor.

Sursa foto: timpul.md