Lider UDMR Harghita, despre ANTONESCU: Se retrage cu capul sus, foarte putini politicieni reusesc acest lucru

Lider UDMR Harghita, despre ANTONESCU: Se retrage cu capul sus, foarte putini politicieni reusesc acest lucru

Presedintele UDMR Harghita, Boroly Csaba, considera ca anuntul de retragere din cursa pentru Presedintie facut sambata de CRIN ANTONESCU este un gest corect, pe care foarte politicieni din Romania reusesc sa il faca. In opinia lui Csaba, retragerea sa “cu capul sus” in favoarea unui candidat cu sanse mai mari este gestul unui politician “responsabil”.

“Se retrage ca sa lase locul unui alt candidat al partidului sau, cu o sansa mai mare de castig. Un gest corect, pe care trebuie sa il faca un politician responsabil. Se retrage cu capul sus, foarte putini reusesc acest lucru la noi”, a declarat presedintele UDMR din judetul Harghita, citat de agentia Mediafax.

Citeste si: CRIN ANTONESCU a anuntat ca nu va mai candida la alegerile prezidentiale

Borboly sustine ca a intuit “rocada Antonescu-Iohannis” inca de la inceputul lunii aprilie, cand a si postat opinia sa in acest sens pe blogul personal.

Presedintele Organizatiei Teritoriale Ciuc a UDMR considera ca gestul lui Crin Antonescu de a renunta sa candideze la Presedintia Romaniei si de a pune capat interimatului la conducerea PNL “merita toata consideratia”, demonstrand ca “nu se tine cu orice pret de scaun”.

Citeste si: Nicolai: Decizia lui Antonescu este inexplicabila, voi discuta cu el

“Ca se va intampla, am scris pe blogul meu in data de 4 aprilie anul curent, ca se va intampla o rocada Antonescu-Iohannis. Am gresit data anuntului, credeam ca se va intampla in seara de 25 mai. Atunci ar fi fost mai elegant, dar, oricum, trebuie sa recunoastem ca domnul Antonescu a facut un gest care merita toata consideratia. Se retrage nesilit de nimeni, nu se tine cu orice pret de scaun”, a mai spus Borboly.

El a mai spus ca, dupa anuntul facut sambata de Crin Antonescu, urmatorul partid in care se vor produce “miscari tectonice” va fi PDL, acestea urmand sa aiba loc, in opinia lui Borboly, in perioada de vara.

Vezi reactia lui Ponta la anuntul lui Antonescu

“Urmatorul partid unde vor avea loc miscari tectonice va fi PDL.Asa este la noi. Vara, cand lumea merge in concediu, la noi atunci se incing lucrurile in politica din Romania”, a conchis presedintele UDMR Harghita.

Crin Antonescu a anuntat, sambata, ca nu va candida la Presedintia Romaniei si ca pune capat si interimatului pe care il are la conducerea acestei formatiuni politice. Antonescu a mai spus ca nu va candida la alegerile prezidentiale pentru a favoriza desemnarea urgenta a unui candidat care sa fie mai usor acceptat de fortele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.