Liderii PNL vor decide, astazi, nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor

Liderii Partidului National Liberal (PNL) se intalnesc, duminica, de la ora 11.00, pentru a decide care va fi noua propunere liberala pentru sefia ministerului Transporturilor. Sedinta va fi una destul de tensionata tinand cont de situatia delicata prin care au trecut toti cei care au fost nominalizati, pana acum, la acest portofoliu.

Biroul Politic National (BPN) al PNL este programat sa inceapa duminica, la ora 11,00, la Palatul Parlamentului. Ulterior, prim-ministrul Victor Ponta ii va trimite, luni dimineata, presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor.

Prima nominalizare a liberalilor la ministerul Transporturilor a fost Relu Fenechiu, cel care a fost obligat sa-si dea demisia, la jumatatea lunii iulie, dupa ce a fost condamnat, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul “Transformatorul”, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

Cea de a doua nominalizare a liberalilor, Ovidiu Silaghi, si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, cu numai o saptamana inainte de termenul cand expira interimatul lui Victor Ponta, tot din cauza unor probleme cu Justitia.

Sedinta de duminica se anunta una tensionata. Premierul Victor Ponta s-a pronuntat deja impotriva lui Nini Sapunaru, deputat de Vrancea si a treia propunere,  si a mentionat cateva conditii pe care trebuie sa le respecte noua propunere a liberalilor.

Celelalte nume vehiculate pentru sefia Transporturilor ar fi: actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu este vazut de mai multi liberali ca potential candidat pentru acest portofoliu, Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii, Norica Nicolai, europarlamentar, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputatilor si presedinte al PNL Valcea sau senatorul Marius Nicoara.

Sursa foto: gandul.info