Liderii USD, reuniti in sedinta la sediul PSD

Liderii USD participa, la aceasta ora, la o sedinta la sediul PSD. Asta dupa ce liderul social-democratilor, Victor Ponta, isi exprima speranta, in aceasta dimineata, ca PNL sa nu paraseasca guvernarea.

UPDATE ora 12.00: In sala in care se desfasoara sedinta, pe toate ecranele este afisata sigla noii aliante USD. Ponta spunea ca nu doreste ca liberalii sa iasa de la guvernare, insa Dan Constantin este mult mai pesimist, afirmand ca nu vede o cale pentru deblocarea acestei situatii din USL.

Este pentru prima data cand la sediul PSD nu asistam doar la o sedinta a social-democratilor, ci si a conservatorilor si a celor din UNPR. Ponta mai declara ca principalul sau scop este lupta impotriva lui Traian Basescu si nu impotriva liberalilor.

Copresedintele USL, Victor Ponta, a postat, luni, pe pagina de Facebook, un mesaj catre liberali in care isi exprima dorinta ca PNL sa isi pastreze toate functiile pe care le detine si sa-i fie alaturi pe mai departe pentru “a-l da jos pe Traian Basescu si a guverna tara”. VEZI AICI MESAJUL

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica seara, in cadrul unei conferinte de presa, ca liberalii nu isi doresc sa rupa USL si nici Guvernul.

El a subliniat, insa, ca in situatia in care Victor Ponta nu va accepta ministrii liberali, in speta pe Klaus Iohannis, marti seara va fi convocata delegatia permanenta pentru a fi luata o decizie in privinta viitorului PNL la Guvernare.

Vezi aici declaratia presedintelui PNL, Crin Antonescu