Liderii USL nu s-au inteles nici astazi. Ponta: Sunt doua variante. Nu am discutat despre iesirea PNL de la guvernare

Liderii USL nu s-au inteles nici astazi. Social-democratul Victor Ponta a declarat ca nu exista consens in USL in ceea ce priveste restructurarea Guvernului sau numirea lui Klaus Iohannis ca vicepremier si ministru de Interne, la finalul unei sedinte care a avut loc in biroul lui Crin Antonescu de la Senat si care a durat mai putin de o ora. Premierul Victor Ponta a declarat, dupa intalnirea cu Antonescu, ca face tot ce tine de el pentru a mentine USL, insa a aratat ca inca nu s-a ajuns la un acord in urma negocierilor de astazi.

Totodata, Ponta a explicat ca, din punctul de vedere al USD, sunt doua variante, respectiv pastrarea actualei formule guvernamentale sau restructurarea Guvernului, insa pentru care este nevoie de un consens in randul tuturor celor patru partide care formeaza USL, consens care in acest moment nu exista.

“Inca nu ne-am inteles. Din punctul de vedere al USD sunt doua variante, ori ramanem cu Guvernul asa cum este si cum a fost votat de Parlament astept oricand propunerile PNL sau mergem la o restructurare masiva, dar pentru acea restructurare nu exista un consens si fara acest consens nu mergem in Parlament. Daca-mi face propunerile astazi, astazi le transmit catre Cotroceni. Nu vin cu o alta varianta, va rog sa citati corect”, a declarat Ponta, la iesirea din biroul presedintelui PNL.

Vezi aici reactia lui Antonescu la declaratiile lui Ponta cu privire la numirea lui Iohannis in Guvern

Presedintele PSD a mai spus ca nu s-a discutat despre iesirea PNL de la guvernare, adaugand ca vor urma si alte intalniri cu liderul liberal Crin Antonescu.

“Ramanem la formula din 2012, toate posturile apartinand colegilor liberali, sau daca se doreste o restructurare, trebuie sa existe un consens in USL.
Este o propunere de restructurare care presupune functii de viceprim-ministri pentru toate cele patru partide. Nu am discutat despre iesirea PNL de la guvernare. Ne mai intalnim. Ori propun azi si le inaintez, ori sa avem o solutie de restructurare cu care sa fie de acord toate cele patru partide”, a declarat Victor Ponta.

“Situatia juridica este clara chiar si pentru Basescu, care minte si isi bate joc de oameni. Pai a semnat dansul vreun decret si nu l-am semnat eu? Sa-mi trimita decretul. Sa faca 70 de plangeri sa fie sanatos”.

“Nu pot sa inaintez o propunere de revocare fara sa stiu cine va ocupa acea functie. Nu pot sa las asa in aer un minister. Eu nu pot sa stabilesc termene PNL. Fac tot ce tine de mine pentru a continua in formula USL. N-a ridicat nimeni sa renegociem Guvernul. Eu as accepta sa fie (Iohannis – n.r.) si sef la B1 dar nu exista functia asta. Functia de ministru de Finante – vicepremier este a PNL, evident ca imediat fac propunerea. Pozitia PC este o discutie a partidelor componente, si a mea dealtfel, ca daca mergem in Parlament sa nu mergem pentru un singur om, ci sa facem o restructurare care sa asigure stabilitate politica. Functia de vicepremier este legata de ministru de Finante. Nu exista alta functie in acest moment”, a mai spus Ponta.

Intrebat la plecare care este tinta USD, Ponta a raspuns: “Castigam alegerile pentru europarlamentare”.