Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a primit cadou un AVION de VANATOARE

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe ruse, a primit cadou un avion de vanatoare de tip SU-35, in timpul unei vizite la o uzina din Extremul Orient rus, relateaza Moscow Times, in editia electronica.

Kiril a primit avionul de vanatoare dupa ce le-a oferit icoane sfintite de el insusi muncitorilor de la uzina care produce aeronave civile si militare, a anuntat Biserica marti, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC cere comunitatii internationale sa actioneze pentru “PACIFICAREA” UCRAINEI 

Patriarhul, cu care presedintele Vladimir Putin a dezvoltat o relatie apropiata in ultimii ani, le-a vorbit muncitorilor despre importanta de a apara statul rus. “Rusia nu poate fi un vasal. Pentru ca Rusia nu este doar un stat, este o intreaga civilizatie, este o poveste de o mie de ani, un vas cultural eterogen, de o putere enorma”, a afirmat el, potrivit agentiei RIA Novosti.

“Pentru a putea trai o viata suverana, trebuie, daca este necesar, sa fim capabili sa ne aparam patria”, a adaugat el. Biserica lui Kiril este aliniata la politica lui Putin privind unirea tarilor din fosta sfera de influenta sovietica, Biseria Ortodoxa rusa avand o influenta considerabila prin cei 165 de milioane de membri ai sai in Rusia si in alte foste republici sovietice.

CITESTE SI: Mitropolitul Kiril de Varna, descoperit mort pe o plaja din Bulgaria 

Criticii Bisericii Ortodoxe ruse afirma ca aceasta actioneaza ca un minister al Guvernului lui Putin, inclusiv in afacerile externe, si avertizeaza ca acest lucru s-ar putea intoarce impotriva sa.

Sursa foto: the guardian