Liderul nord-coreean Kim-Jong Un e de negasit

Kin Jong-un a disparut fara urma. Asta dupa ce cotidianul sud-coreean Chosun titra, la inceputul saptamanii, ca liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi suferit o interventie chirurgicala la Phenian la jumatatea lunii septembrie, dupa ce si-ar fi fracturat ambele glezne. Sursa citata mai relata ca liderul de la Phenian s-ar afla internat in spital.

In ultima perioada s-a vorbit tot mai mult despre faptul ca Kim-Jong-un ar fi bolnav, specualtii aparute dupa ce s-a aratat in public schiopatand. De cateva saptamani, el nu a mai fost vazut in public.

Cu toate acestea, un responsabil cu rang inalt din cadrul partidului aflat la putere in Coreea de Nord a afirmat, in cursul unei vizite efectuate la Seul, ca Kim Jong-Un nu are probleme de sanatate.

Citeste si: COREEA DE NORD: KIM-JONG-UN SE AFLA IN SPITAL, UNDE A FOST OPERAT IN URMA UNEI FRACTURI LA AMBELE GLEZNE

“Nu este nicio problema cu sanatatea secretarului (general al partidului comunist) Kim”, a declarat oficialul nord-coreean Kim Yang-Gon, citat in cursul unei emisiuni televizate de ministrul sud-coreean al unificarii, Ryoo Kihl-Jae, responsabil cu afacerile nord-coreene.

Kim Yang-Gon a facut parte dintr-o delegatie alcatuita din trei lideri ai regimului de la Phenian care au incheiat sambata o vizita extrem de rara si neasteptata la Seul in cursul careia Coreea de Nord si de Sud au convenit sa relanseze dialogul bilateral.

Vizita a intervenit intr-un moment in care in Asia circulau numeroase zvonuri legate de situatia lui Kim Jong-Un, care nu a mai fost vazut in public in ultima luna. Nepotul lui Kim Ir-sen, intemeietorul regimului comunist, in varsta de 30 sau 31 de ani, nu a mai aparut la televiziunea de stat de pe 3 septembrie.

In iulie, el a fost vazut mergand cu dificultate cu ocazia comemorarii a 20 de ani de la moartea lui Kim Ir-Sen.

CITESTE SI: COREEA DE NORD: Kim Jong-un isi AMENINTA dusmanii