Liderul PDL Gorj, Dan Valceanu, peste 30 de contracte cu Complexul Oltenia

Liderul PDL Gorj, Dan Valceanu, a incheiat peste 20 de contracte de prestari servicii pentru Complexul Energetic Oltenia, prin firmele pe care le detinea el si mama sa, transmite Mediafax. 

Sursa citata precizeaza ca mama lui Dan Valceanu avea zece astfel de contracte. Potrivit declaratiei de interese completata in calitate de consilier judetean, Valceanu este asociat si administrator la Rominex Mining Engineering SA Rovinari, Remonta SA Farcasesti si Rewodase SRL Targu Jiu. La prima dintre ele valoarea actiunilor este de 1,2 milioane lei, iar la cea de-a doua pachetul de actiuni fiind de 540.00 de lei. La cea de-a treia firma valoarea partilor sociale este de numai 200 lei.

Rominex Mining Engineering SA este firma prin care Valceanu a incheiat cele mai multe contracte cu Complexul Energetic Oltenia (CEO), precum si cu fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia, pana la incorporarea ei in cadrul CEO.

Un alt contract, derulat tot pana pe 30 aprilie 2013, cu incepere din septembrie 2012, a avut valoarea de peste 624.000 de lei.

Totodata, mama sefului PDL Gorj, Elisabeta Valceanu, a derulat si ea contracte cu CE Oltenia prin intermediul firmei sale, Treffo SRL. Cel mai important dintre acestea are valoarea de aproape 1,1 milioane lei, celelalte avand valori cuprinse intre 100.000 de lei si 350.000 de lei. 

Eugen Valceanu a lasat bunul mers al firmelor fiului si sotiei sale, dupa ce s-a retras din politica si afaceri. Dan Valceanu este presedinte interimar al PDL Gorj din primavara anului 2013.

Foto: gorjnews.ro