Liderul PND, dupa intalnirea cu CIOLOS: Exista probabilitatea sa sustinem Guvernul daca ceea ce ne-a spus in seara asta se va adeveri

Presedintele PND, deputatul DANIEL FENECHIU, a declarat joi ca exista sanse majore ca parlamentarii grupului national-democrat sa voteze Guvernul daca programul de guvernare si ministrii “vor fi in regula”.

“Urmeaza sa ne trimita programul (de guvernare — n.r.) probabil la inceputul saptamânii viitoare si exista probabilitatea destul de insemnata ca sa sustinem Guvernul daca ceea ce ne-a spus in seara asta se va adeveri”, a declarat Fenechiu, la Parlament, la finalul discutiei cu premierul desemnat, Dacian Ciolos.

Fenechiu a precizat ca premierul desemnat a dat asigurari ca va avea o echipa “in care, de principiu, toti vor fi apolitici, dar nu a exclus posibilitatea sa existe una, doua exceptii”.

“Toti secretarii de stat vor fi evaluati, se va merge pe principiul competentei. Ne-a spus ca are in vedere si o reforma a functiei publice”, a spus Fenechiu.

CITESTE SI: CIOLOS: Nu voi schimba structura Guvernului. Fiecare proiect major va fi negociat in Parlament

Liderul PND a punctat ca Dacian Ciolos a sustinut ca nu intentioneaza sa opereze taieri salariale sau sa umble la lucruri care functioneaza, iar prezentarea a fost “umana, tehnocrata”.

“Nu a venit cu abureli. Nu a venit sa spuna: domne’ o sa rastorn lumea, nu o sa pot sa vin cu un program de guvernare extrem de compact fiindca imi fac echipa acum. O sa vin cu niste prioritati, ulterior fiecare masura vreau sa o discut si ministrii pe care o sa-i numesc sa o discute, sa creeze majoritatile parlamentare. Nu o sa vin cu lucruri spectaculoase, sunt convins ca intr-un an de zile nu o sa pot face foarte multe lucruri. Tot ce a decis Parlamentul trebuie sa ramâna in vigoare pentru ca Guvernul trebuie sa lucreze pe ce decide Parlamentul si toate deciziile pe care le va lua, in functie de evaluarile specialistilor de la Ministerul de Finante”, a aratat Fenechiu.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS va anunta LISTA MINISTRILOR in acest weekend: Lucrez la o ECHIPA SOLIDA

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a discutat, joi seara, cu parlamentari ai Partidului National Democrat pe tema formarii noului Guvern.

Sursa foto: evz