Liderul PNL Covasna despre proiectul de autonomie al UDMR: Mergeti, mai baieti, de-aici!

Presedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, afirma ca are o singura remarca dupa prezentarea proiectului UDMR privind autonomia tinutului Secuiesc de catre liderul Uniunii, Kelemen Hunor, si anume: “Mai mergeti, mai, baieti, de-aici”, transmite corespondentul Mediafax.

Presedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, despre proiectul privind autonomia tinutului Secuiesc, prezentat de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, ca nu poate sa comenteze acest subiect decat printr-o singura remarca adresata initiatorilor.

Citeste si: PROIECTUL PRIVIND AUTONOMIA, LANSAT DE UDMR: TINUTUL SECUIESC VA INCLUDE TREI JUDETE SI VA AVEA UN PRESEDINTE

“Singura mea remarca cu privire la acest proiect este adresata initiatorilor: mai mergeti, mai baieti, de-aici, asa cum zic ardelenii”, a spus presedintele PNL Covasna.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a prezentat, joi, la Cluj-Napoca, proiectul Uniunii privind autonomia tinutului Secuiesc.

Potrivit proiectului UDMR de autonomie a tinutului Secuiesc, regiunea formata din judetele Harghita, Covasna si Mures ar trebui sa se constituie “ca o regiune autonoma avand personalitate juridica in cadrul statului unitar si indivizibil Romania, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constitutie si prezentului statut”.

Citeste si: PROIECTUL DE AUTONOMIE. UDMR: Nu este ceva extravagant, care nu ar avea un precedent european

Proiectul prevede ca regiunea sa fie condusa de un Consiliu regional si unul executiv cu presedinte care sa participe la sedintele Guvernului Romaniei la care sunt tratate probleme care privesc regiunea.