Liderul PNL RARES MANESCU saluta aniversarea UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE

Liderul PNL RARES MANESCU a postat un mesaj pe pagina personala de Facebook in care saluta Unirea, practic data de nastere a statului roman modern. Politicianul liberal sublineaza faptul ca Unirea Principatelor Romane a reprezentat un punct de cotitura al unui demers de reintregire nationala care a fost principalul obiectiv a mai multor generatii de ganditori, dregatori, si demnitari romani.

„24 ianuarie 1859 este data nasterii statului roman modern. Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor in Moldova si in Tara Romaneasca a fost primul pas spre Unirea celor doua principate. In anii imediat urmatori, aceasta unire personala s-a transformat intr-o unire reala, cu institutii comune, o unire recunoscuta de puterile Europei. Dar dubla alegere a domnitorului Cuza nu a venit de la sine. Elita politica romaneasca a depasit unul cate unul obstacolele politice si militare si a pus imperiile vecine, ostile Unirii, in fata faptului implinit.

Unirea Principatelor Romane este un punct de cotitura al unui demers intins peste generatii de ganditori, dregatori si demnitari romani care au cautat, vreme de veacuri, reintregirea nationala. Este important sa intelegem ca natiunea romana a fost consolidata si, in final, desavarsita prin numeroase batalii, purtate de oameni curajosi, demni, patrioti. Faptele lor ne obliga sa le urmam exemplul. In fata detractorilor, care sustin ca exista o acuta lipsa a modelelor in societatea romaneasca, istoria ne sta pavaza.

La multi ani, romani !

La multi ani, Romania !”, a scris RARES MANESCU pe reteaua de socializare.

Sursa foto: facebook / rares manescu