LIDERUL social-democratilor din PE: ROMANIA si BULGARIA trebuie sa intre in SCHENGEN

Liderul grupului social-democratilor din Parlamentul European (S&D), GIOVANNI PITTELLA, a afirmat sambata la lucrarile Consiliului National al PSD de la Palatul Parlamentului ca ROMANIA si BULGARIA sunt “parteneri de drept ai UE” si, prin urmare, trebuie sa intre in spatiul SCHENGEN.

“Aparam dreptul la mobilitate — ROMANIA si BULGARIA sunt parteneri de drept ai UE. Drept urmare, trebuie sa intre in spatiul Schengen. Acesta este modul nostru de a fi social-democrati si de a aborda noile preocupari si noile provocari”, a declarat GIOVANNI PITTELLA referindu-se la obiectivele europenilor social-democrati.

CITESTE SI: ROSEN PLEVNELIEV: Nu este corect ca Romaniei si Bulgariei sa le fie refuzata aderarea la Schengen 

GIOVANNI PITTELLA a sustinut ca, alaturi de eurodeputatii romani, incearca sa schimbe situatia socio-economica a Europei.

“Sunt fericit ca apartin marii familii social-democrate. Sunt italian si, ca toti italienii, iubesc Romania. De cel putin 20 de ani va cunosc, l-am cunoscut prima data pe Victor Bostinaru si impreuna am creat calea catre social-democratie. Astazi, impreuna cu colegii mei, sunt implicat in trei batalii. Prima este sa schimbam situatia socio-economica din Europa. Astazi, datorita lui Victor Ponta, voi cresteti cu 3% ca PIB. Dar piata Romaniei este Europa si daca Europa nu se schimba, nici voi nu veti avea succes. Ca urmare, trebuie sa schimbam politica austeritatii”, a spus GIOVANNI PITTELLA.

CITESTE SI: MATTHIJS van BONZEL: Parlamentul olandez nu sustine ADERAREA ROMANIEI la SCHENGEN 

Liderul social-democratilor din PE GIOVANNI PITTELLA a subliniat ca un alt obiectiv al grupului este sa faca astfel incat sa “depaseasca crizele care sunt la granita Europei — Ucraina, Orientului Mijlociu, criza palestiniana” si sa asigure apararea drepturilor oamenilor, indiferent de rasa, sexul sau credinta acestora.

Sursa foto: corriere.it