Liderul UKIP vrea sa interzica intrarea imigrantilor cu HIV in Marea Britanie

Liderul partidului populist Ukip, Nigel Farage, a fost acuzat in Marea Britanie ca a atins un “nou nivel de ignoranta” vineri, pentru ca a sugerat ca imigrantii infectati cu HIV ar trebui sa primeasca interdictie de intrare pe teritoriul britanic, relateaza AFP.

Nigel Farage a facut aceasta declaratie intr-un interviu pentru Newsweek Europe. Subliniind ca partidul sau, eurofob si antiimigratie, vrea “sa controleze cantitatea si calitatea oamenilor care vin”, el a precizat ca, prin oameni de calitate, se refera inclusiv la “cei care nu au HIV”. Interzicerea intrarii lor in tara ar fi “un inceput bun”, a adaugat el.

Citeste si: Partidul antiimigratie si eurofob Ukip intra, pentru prima data, in Parlamentul britanic

Prin aceasta iesire, Farage a atins un “nivel de ignoranta inedit”, a protestat presedintele Terrence Higgins Trust, principala asociatie britanica de lupta impotriva HIV si SIDA.

Clasa politica si-a exprimat de asemenea indignarea. Deputata laburista Pamela Nash s-a declarat “dezgustata” in fata unui exemplu de “discriminare flagranta”. Colegul sau conservator Henry Smith a declarat pentru The Guardian ca Nigel Farage nu este “interesat de viitorul tarii, ci doar de campania sa de publicitate”.